ALARMANTNE PROGNOZE Dubrovnik i dobar deo Dalmacije ĆE NESTATI, a evo šta će da se desi sa Svetim Stefanom!

Prema istraživanju američke nacionalne akademije nauka, nivo mora bi mogao da poraste i do 9,9 metara.

Dubrovnik
Dubrovnik, Foto: profimedia.rs

Ujedinjene nacije su nedavno objavile izveštaj o zagađenju atmosfere, po kojem bi, kako trenutno stvari stoje čak i prema najoptimističnijim predviđanjima, svet do 2100. godine mogao biti topliji za najmanje tri stepena Celzijusa. 

DETALJI UŽASNOG ZLOČINA Ovo je monstrum Albanac koji je pobio osam članova porodice, a tek da čujete razlog... (FOTO+VIDEO)

S druge strane, kako je objavila američka nacionalna akademija nauka, zbog povećanja temperature doći će i do porasta nivoa mora za 4,3 do 9,9 metra, a hrvatski mediji su se pozabavili time kako bi u tom slučaju izgledala njihova obala.

Kako se navodi, samo u slučaju porasta od jednog ili dva metra, „sve rive na Jadranu bile bi poplavljene, a u slučaju porasta nivoa mora za četiri metra i gotovo svako staro gradsko jezgro“.

NAJVEĆE SRPSKE MISTERIJE: Ovo su priče od kojih se i strancima kada dođu u našu zemlju LEDI KRV U ŽILAMA

„U slučaju podizanja nivoa mora od devet metara, Trogir bi postao atrakcija za ronioce, kao i Dioklecijanova palata, Poljud... Nestalo bi pola Makarske. More bi prodrlo i do pola puta do Mostara, nastradala bi i mnoga ostrva. U Dubrovniku bi veći deo starog grada bio pod vodom, nastradali bi Cavtat i Kupari, dok bi Zadar praktično nestao. Česte bi bile i uraganske oluje u tim uslovima, a ušća jadranskih reka bi se pretvorila u mrtve zalive“, navodi između ostalog „express.hr“.

Sveti Stefan ispod vode

Ukoliko dođe do porasta nivoa Jadranskog mora, bila bi ugroženo i Crnogorsko primorje. S obzirom na to da prognoze predviđaju rast i do gotovo deset metara, na udaru bi se našli svi gradovi od Herceg Novog do Kotora, Budve... Dok bi luksuzno naselje Sveti Stefan ostalo ispod vode.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: dexi
  11/08/2018 - 17:23
  Sve što pročitam loše u vezi Hr. I Cg. bolje se osećam, jeste ružno al je tako
 • Korisnik: Neko
  11/08/2018 - 15:10
  Ako i treba sve da potopi,njih pogotovo,ali i amere itd.Vec je pocelo,a oni teraju silu,onaj celavi Tramp,pokazuje moc,a pola zemlje mu gori..pa ajde k...e pokazi moc prirodi,tezak degenerik i kompleks,tacne su objave o njemu.
  • niko @Neko
   11/08/2018 - 16:07
   Prvo nije Tramp ćelav ima kosu ko detlić. Drugo, ako je toliko moćan što ne ugasi onolike vatruljine u svojoj zemlji ali izgleda da ne može. Bog neda.
 • Korisnik: Dragan
  11/08/2018 - 11:57
  Pa naravno. I ne vode se ratovi tek tako, već zbog nekog razloga. Zemljina kugla sama od sebe se sasvim sporo okreće, a tako istodobno i njena 3 sloja. Sve što sporije se uvrće sve više zemljotresa. U stanama, kao i kopnu, nalazi ee mnogo više vode, nego u svim okeanima, i kada počinje da se pomera onda sve ide svojim tokom. Na sve to dolazi i nagib zemlj. kugle, tako da dan neče trajati 24 h, već 28h, a noć 6 meseci. Vode između evrope i USA neće postojati ništa sem peska.
  • uh @Dragan
   11/08/2018 - 16:08
   Ma šta mi napriča
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi