presuda za ubistvo
Foto: Alo/Društvene mreže/FB

Viši sud u Nišu mu je 2018. godine za ubistvo izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 35 godina, za Gordaninu i otmicu njenog momka Miluna K. po tri godine, za neovlašćeno držanje pištolja kojim je ubistvo izvršeno još dve nakon čega mu je "odrezao" jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Karalić je 5. decembra 2016. godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu u kome je Gordana radila i na parkingu zatekao Kostića koji je čekao.

Ušao je u "golf 5" austrijskih tablica u kojem se Milun K. nalazio i uz pretnju pištoljem CZ M70 kalibra 7.65 za čije držanje nije imao dozvolu, prinudio ga da telefonom pozove Gordanu. Milun ga je poslušao pa je nesrećna žena ušla u automobil ne primetivši Karalića koji je bio na zadnjem sedištu.

Preteći oružjem naredio je Kostiću da upali vozilo i krene. Odmah je počeo da se svađa sa Gordanom zahtevajući da ostavi novog momka, a kada mu se suprotstavila, udario je po licu a zatim i pucao u nju nanevši joj povredu leve šake i desne natkolenice.

U ataru aleksinačkog sela Bradarac, Karalić je zahtevao od Miluna da auto vrati u rikverc do zemljanog puta koji vodi ka njivama a zatim je Gordanu izvukao iz vozila, stavio joj pištolj na desni obraz i ispalio jedan hitac, nakon čega joj je još jednom pucao u teme što je izazvalo momentalnu smrt.

Ušao je u auto a Milun  ga je odvezao najpre ka Nišu a zatim preko Svrljiga, Požarevca i Smedereva do Beograda gde su više dana proveli na parkinzima u Žarkovu, Vidikovcu i Novom Beogradu gde je 9. decembra lišen slobode.

Na suđenju Karlalić  je rekao da ostaje pri odbrani datoj u istrazi, gde se, , branio da je Gordanu ubio iz očaja, u trenutku kada je shvatio da mu se neće vratiti i da je gubi zauvek. On se na sudu obratio porodici ubijene žene, kojoj je izjavio saučešće i žaljenje zbog smrti njihove ćerke koju je ubio.

-Želim da izjavim saučešće porodici, i ja učestvujem u žalosti. Bolje da sam sebi uzeo život nego Gordani. Kajem se zbog toga. Gordanu sam mnogo voleo i hteo sam sa njom da izgradim budućnost. Planirao sam da budemo zajedno do kraja života- tim rećima se baranio ubica.

On je potom branio Milana K. tvrdeći da on nije kriv ni za šta.

-  Milun je bio uplašen... Ja sam ga nakon ubistva vozio u gepeku izvesno vreme, jer nisam želeo da vidi s kim ću se sresti i ko će mi pomoći da se sakrijem. Planirao sam da ga pustim, ali me je prijatelj koji je trebalo da mi pruži utočište odbio, pa sam morao da idem dalje... Kako sam bio umoran, Milun mi je bio potreban da bi me vozio - objasnio je Karalić.

I Milun je potom potvrdio da je bio veoma uplašen.

- Nisam svojevoljno pošao za Beograd sa Karalićem, ja sam sa njim išao tamo jer mi je pretio oružjem. Karalić je prvi put zapucao u kolima dok smo još bili u Kruševcu, zatim je ubio Gordanu u ataru aleksinačkog sela Bradarac. Nisam imao hrabrosti bilo šta da pokušam, jer mi je Karalić odmah oduzeo i novac i mobilni telefon - rekao je Milun, dodajući da mu je žao što je Gordana "nepotrebno stradala".

Obrazlažući osuđuću presudu, predsednica sudskog veća, sudija Milica Grujić je naglasila da je nesporno utvrđeno da je Karalić učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, te da ni odbrana nije osporila da je ubistvo učinjeno na način kako je to navedeno u optužnici.

- Sporna je bila pravna kvalifikacija ali je sudsko veće našlo da se u radnjama optuženog stiču obeležja teškog ubistva. Stav je veća da je ubistvo učinjeno iz bezobzirne osvete jer je Gordana bila u vezi sa drugim muškarcem, odbijala je da mu se vrati, te da joj je on na taj način vratio zlo za koje je smatrao da je njemu učinjeno ali je pritom ispoljio nesrazmeru - kazala je Grujić.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading