MILOVE ODLUKE POPUT SISTEMA NDH Neljudski uslovi za srpske turiste su uobičajena praksa, a evo šta vas čeka ako se odlučite za crnogorsko primorje

Crna Gora je otvorila granicu sa Srbijom, ali državljani Srbije i dalje ne mogu u tu državu čak ni sa negativnim pi-si-ar testom.

 

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Tanjug

Crna Gora odredila standarde za zemlje čijim je građanima omogućen ulazak u Crnu Goru, a to je 25 inficiranih ljudi na 100.000 stanovnika

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da je potrebno da broj obolelih od korona virusa u Srbiji bude smanjen sa 4.000 na 2.000, kako bi građanima Srbije bilo dozvoljeno da putuju u Crnu Goru.

Milošević je rekao da veruje da će turisti iz Srbije uskoro putovati u Crnu Goru.

Crnogorski ambasador je naveo da oni koji imaju svoje firme i koji se bave poslom u Crnoj Gori mogu da uđu u Crnu Goru, pod određenim uslovima, a to je samoizolacija. Milošević je objasnio da samoizolacija u tom slučaju ne mora da bude na striktnom prostoru i da te osobe mogu da se kreće na relaciji od firme do objekta gde su smeštene.

Tarzan Milošević
Tarzan Milošević, Foto: Printscreen: Youtube

Iako Crna Gora još nije otvorena za građane iz Srbije, naš prelaz jeste otvoren za putnike iz Crne Gore.

Zoran Spasić, politički analitičar, kaže za Alo.rs, da su poslednje odluke crnogorskog režima slične onima kakve je donosila NDH.

- Mislim da će odluka po kojoj građani Srbije ne mogu da uđu u Crnu Goru, uskoro biti promenjena, jer treba imati u vidu koliko crnogorska privreda, turizam posebno, zavise od srpskih turista, kaže Spasić.

- Nema sumnje da iza odluke o zatvaranju granica od strane Crne Gore stoje politički razlozi. Kao što je to predsednik Vučić pomenuo, brzi testovi ne hvataju koronu u svakom slučaju, PCR testovi hvataju. Da smo koristili brze testove, mogli bismo da kažemo da smo se oslobodili korone. Odluka je apsolutno politička, kaže Spasić.

Zoran Spasić
Zoran Spasić, Foto: Printscreen

Podsetimo, granični prelaz Jabuka, izmedu Srbije i Crne Gore je gotovo pust i građani niti ulaze niti izlaze iz Srbije. Povremeno prođu kamioni, mada vozači radije biraju Gostun, odnosno Dobrakovo, koji su bili otvoreni sve vreme pandemije.

Crna Gora otvorila sve granice sa susednim državama i sa Srbijom, ali na spisku država čiji građani mogu da uđu bez karantina ili pi-si-ar testa i dalje nema Srbije.

Jasno je da sve ove odluke koje su preduzete proteklih dana štete dobrosusedskim odnosima, a pogotovo će doneti štetu crnogorskom turizmu, koji je godinama u procvatu zahvaljujući turistima koji dolaze iz Srbije. 

Pogrešni politički koraci koje je crnogorska vlada povukla će napraviti ozbiljnu štetu crnogorskim finansijama, a Srbi će u širokom luku izbegavati Jadransko more, gde ih ionako svake godine dočekaju neljubazni domaćini, visoke cene, kao i loša usluga.

Povezane vesti

 • Korisnik: zagondzija
  04/06/2020 - 02:16
  šta će u neprijateljskoj zemlji kad je bolje ići u bratsku u Grčku
 • Korisnik: Knez
  04/06/2020 - 01:42
  Nebitno totalno,od kada su Kosovo Siptarima priznali su mrtvi za mene!
 • Korisnik: Milja
  03/06/2020 - 23:06
  Ne razumem cemu tolika drama oko toga da li gradjani Srbije mogu da putuju u CG ili ne, koga to vise zanima!!
  • N.N @Milja
   04/06/2020 - 02:15
   Prasuma...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi