U HRVATSKOJ UHAPŠEN DRŽAVNI SEKRETAR Bančio u kafani u Vukovaru do kasno u noć

U noći između petka i subote, oko 00.35, u kafani u središtu Vukovara policija ja zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira. Navodno, iz kafića se čula i muzika, kao i razgovor više osoba.

Hrvatska policija
Hrvatska policija, Foto: Shutterstock/meunierd

Iz lokalne Policijske uprave istakli su kako je prilikom legitimisanja jedne muške osobe, koja je odbijala da pokaže lične isprave, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima i narušavala javni red i mir. Interventna policija je, zbog toga, obojicu privela, pri čemu je jedna od te dve osobe dovedena uz upotrebu sile.

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o državnom sekretaru Stjepanu Sučiću, koji je i šef Uprave za zarobljene i nestale, i Krunoslavu Šeremetu koji je upravnik Memorijalnog centra Domovinskog rata. Iz policije nisu saopštili da li su njih dvojica testirani na alkohol.

Obojica su sasulušana i puštena, a protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. S obzirom na to da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije oštetio inventar, policija će o tome obavestiti nadležnu instituciju.

Inače, sve to se događalo na dan kada je Vukovarsko-sremska županija zabeležila rekordne brojke kada je reč o novozaraženima.

Ostaje da se vidi kako će se posle svega reagovati resorni ministar Tomo Medved.

Oglasio se portparol vlade Marko Milić.

"Ispitaćemo šta se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog sekretara je potpuno neprimereno. U ponedeljak je sednica vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u vladi", rekao je medijima Marko Milić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi