Milan Knežević
screenshoot/youtube
Milan Knežević

screenshoot/youtube

Milan Knežević, Foto: screenshoot/youtube

Nova Vlada Crne Gore biće formirana najkasnije do kraja septembra i prvih dana oktobra, najavio je juče Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta i Koalicije za budućnost Crne Gore.

Očekuje se da Državna izborna komisija saopšti konačne rezultate do nedelje uveče ili ponedeljka ujutru, od kada počinje da teče rok od 15 dana za konstituisanje parlamenta. Posle novog saziva, tri liste - "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića, "Mir je naša nacija" Alekse Bečića i "Crno na bijelo" Dritana Abazovića poslaće pismo predsedniku Milu Đukanoviću da imaju većinu za sastav Vlade.

Da li će Milo odgovarati pred zakonom?

 

Od konačnih rezultata, Crnu Goru deli još samo ponovljeno glasanje u Petnjici, gde je upisano 427 birača i rezultati ne mogu promeniti ishod izbora.

- Obavestićemo ga da imamo 41 i više poslanika i da tražimo mandat za sastav nove vlade. Ne očekujem nikakve tenzične situacije pošto je Đukanović i sam priznao poraz. Njemu je jasno da je nepromišljenim potezima, posebno sa Zakonom o slobodi veroispovesti izgubio izbore. Želimo da sa strankama manjinskih naroda napravimo jednu stabilnu vladu i moramo da razvijamo odnose sa najbližim i najbratskijim državama, posebno sa Srbijom, Ruskom Federacijom, Republikom Srpskom, BiH - rekao je Knežević i dodao da njegova koalicija želi stabilnu vladu, kao i da Crna Gora više nikad ne bude antisrpska država i da se jasno opredeli prema članstvu u EU.

PROČITAJTE JOŠ: