Vuk Jeremić sa prijateljima
Tviter
Vuk Jeremić sa prijateljima

Tviter

Vuk Jeremić sa prijateljima, Foto: Tviter

Lider Narodne stranke, ugostio je juče bivšeg australijskog premijera Kevina Rada na tribini u Beogradu.

- Tribina o svetskim kretanjima sa dvojicom verovatno najinteligentnijih ljudi koje sam upoznao za sve ove godine bavljenja međunarodnim odnosima. Pridružite nam se, ulaz je slobodan! - poručio je između ostalog lider NS-a na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Čini se da se Jeremić mesecima radovao ovoj poseti, te je dolazak Kevina Rada najavio još u decembru 2017.

- Ne postoji mnogo njih koji su inteligentniji i bolje informisani o svim međunarodnim pitanjima u celom svetu od mojih dobrih drugara Kevina Rada i Ijana Bramera. Sreli smo se pre Božića, radujući se njihovoj poseti Beogradu u februaru - napisao je on tada uz sliku na kojoj je zagrljen sa ova dva prijatelja, a njegovi pratioci su još tada burno reagovali na ovu najavu.

Đuka: Jeremić ništa nije naučio!

Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a, istakao je za „Alo!” da Jeremić ništa nije naučio u politici, što pokazuju njegovi svakodnevni gafovi.

- Zaista je to vrhunski inteligentan čovek, kako Jeremić kaže, čim nije časio časa da prizna Kosovo. Verujem da one koji to nisu učinili Jeremić smatra neinteligentnim. Inače, nešto se ne sećam da je australijskom ambasadoru tada rečeno da napusti Srbiju, kao što je to Jeremić „junački“ poručio makedonskom i crnogorskom. Kako god, možda je Kevin Rad zaista vrhunski inteligentan čovek, ali je muka u tome što Jeremić očito ništa nije naučio od njega u politici, na šta ukazuju njegovi svakodnevni gafovi - istakao je Đukanović.

- Zar nije Australija za vreme Radovog mandata kao premijera priznala Kosovo? I to ni manje ni više nego u 24 sata od proglašenja nezavisnosti u parlamentu Kosova.... Taj čovek ne može nikako biti „informed in all matter international in the world“ ako je činio takve gluposti tako ishitreno - poručio je tada anonimni tviteraš Jeremiću.

Da ovakav odgovor nije puka prepiska na društvenim mrežama, dokaz je i činjenica da je upravo Kevin Rad bio australijski premijer od 2007. do 2010. i baš za vreme njegovog mandata ta zemlja je 19. februara 2008. priznala nezavisnost Kosova. Australija je tada bila među prvih deset zemalja koji su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost srpske pokrajine, a Rad je dan nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost obećao priznanje.

 

- Australija će priznati nezavisno Kosovo - saopštio je on 18. februara 2008, a srpska zajednica u Australiji mu je uputila pisani protest povodom te odluke.

Komentari (4)

Aleksandar

20.02.2018 10:40

A ko je onomad dovodio Kinkela, Đulijanija, Blera za savetnika? To se ne računa, je li????

BLAM M

20.02.2018 11:12

A Gabrijel, čiji je on prijatelj !!!

Dragan

20.02.2018 11:27

Australija je za vreme vladavine Kevina Rada među prvima priznala Kosovo.Ne razumem kako Jeremiću takav čovek može da bude uzor.

Dragan

20.02.2018 11:49

A Kurc traži da sve zemlje EU priznaju Kosovo,čiji je on prijatelj?