Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Severne Makedonije i predsednik Slovenije Borut Pahor učestvovali su danas na četvrtom Regionalnom forumu mladih lidera u Novom Sadu.

Nakon toga, predsednik se obratio javnosti.

Predsednik se osvrnuo na sramne optužbe da država Srbija prodaje oružje Ukrajini.

- Optužili su nas da ubijamo rusku decu tako što Srbija zarađuje prodajući granate Ukrajini. Hteli su dodatno da otežaju svojoj zemlji odnos sa Rusijom. Noćas sam se zapitao dokle to može da ide? Dragan Đilas i Marinika Tepić su pokazali dokument koji je trebao da dokaže krivicu Srbije - da smo mi izvozili oružje. Pokazali su jednu osminu dokumenata, ali nama nije bilo teško da ih pronađemo - rekao je Vučić i izvadio kompletnu dokumentaciju!

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je novinarima pokazao papir za koji tvrdi da ga imaju i opozicioni političari, ali da su sakrili njegov sadržaj.

- Sakrili su dve stranice dokumenta u kojem se kaže da je prisutan bio Dementijev i izvesni Jeličić iz Krušika, kao i Slavica Milošević-Gračanin. Tražene su minobacačke mine, a krajnji korisnik je Natan iz Poljske. Dakle dolazi trgovac koji pregovara Natan iz Poljske, oni su u vezi sa mamom uzbunjivača iz Valjeva - rekao je Vučić. 

Vučić je pokazao i ugovor i dozvolu koje je dalo Ministarstvo trgovine firmi Tehnoremont Petra Crnogorca i majke, kako je Vučić rekao, "lažnog uzbunjivača iz Krušika".

- Srbja je uradila sve po zakonu, kranji korisnik je Natan, kompanije ''gospođe Mame'' i gospodina Petra Crnogorca, a mi, sa osnovnom sumnje da će to neko da reeksportuje upoznajemo pripadnike ruske službe - rekao je Vučić.

 

 

 

Komentari (8)

Jokalica

23.11.2019 12:52

Sadašnja vlast sve radi u skladu sa zakonom i zato može da izadje u javnost, jer ima dokaze za razliku od opozicije koja je za vreme svoje vlasti radila jedno, a narodu pričala bajke.

Krle

23.11.2019 13:13

Opet se pokazala surova istina da nama ne trebaju neprijatelji pored ovoliko domacih izdajnika koji fabrikuju vesti i afere kako bi naudili svojoj zemlji i sakrili svoju nemoc.Ali istina uvek pronadje svoj put

Cedica

23.11.2019 13:46

Predsednik Vucic uvek ima dokaze za sve svoje tvrdnje, za razliku od opozicije koja iznosi samo lazi i neistine.

steva

23.11.2019 13:56

Još jedan bezuspešan pokušaj opozicije, ništa više...

Duki

23.11.2019 14:02

Vučić je iskreno i pošteno sve izneo i opet pokazao kako se služe lažima i izmišljanjem lažnih afera...nešto što opozicija očito jedino zna da radi!

Tanjica

23.11.2019 15:57

Dokazi postoje da opozicija nastavlja sa plasiranjem lazi,kako bi dobila politicke poene.

Rash

23.11.2019 16:42

Lepo sam rekao da Marinika nije u pravu to sto je poslednjih dana plasirala vesti o minama, sada je demantovana celom dokumentacijom.

BozaB

24.11.2019 08:46

Da cujemo sad te "uzbunjivace"?