Vučić i Vulin uputili telegrame saučešća

Telegram saučešća porodicama poginulih pilota uputio je vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin
Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, Foto: Alo / Marko Metlaš

Takođe, telegrame saučešća uputili su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su jutros prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, potvrdilo je Ministarstvo odbrane.

Mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar Vulin, načelnik Generalštaba Mojsilović, kao i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Posle uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem na čelu, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić, navodi se u saopštenju.

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, ističe se u saopštenju.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi