SVETSKA CENZURA UN neće ni da čuje za krizu na Kosovu koju su izazvali šiptari!

Govor dve predstavnice humanitarne organizacije „28. Jun“ u Kancelariji Ujedinjenih Nacija za nasilje i drogu u Beču, prekinut je nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji.

Ujedinjene nacije Grb logo
Ujedinjene nacije, Foto: Wikipedia

Tamara Pavlović i Mia Milanović su, u ime te organizacije Srba iz dijaspore, bile najavljene kao govornici na sastanku Komisije UN za sprečavanje kriminala i uspostavljanje pravde.

Nakon nekoliko odlaganja, Mia Milanović je uspela da održi govor uz česte prekide predsedavajućeg, navodi se u saopštenju „28. Juna“.

Nakon toga, Tamari Pavlović mikrofon je bio potpuno isključen posle prvog minuta njenog govora, kada je krenula da govori o nepravdi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, prenosi Tanjug.

Pošto je kratko spomenula Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN koja garantuje granice Kosova i Metohije kao dela Republike Srbije, Pavlovićeva je nastavila:

„Do danas niko od kosovskih Albanaca nije krivično odgovarao zbog sramotnog uništavanja srpskih kulturnih i duhovnih identiteta, ubijanja srpske dece, žena i muškaraca, uključujući i Olivera Ivanovića, a kao rezultat ovih zločina, položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji je sve gori i gori".

Jedva je uspela da izgovori poslednju rečenicu pre nego što je kamera prestala da je snima, a njen mikrofon isključen od strane predsedavajućeg.

S druge strane, Milanovićeva je uspela da izgovori nekoliko ključnih stvari:

„Danas bih volela da usmerim vašu pažnju humanitarnoj katastrofi na Kosovu i Metohiji koja se upravo događa. Na administrativnom prelazu između Srbije i Kosova i Metohije, carine su podignute na 100 odsto. Ovo znači da su prekinute sve neophodne pošiljke bolnicama i narodnim kuhinjama, i uskoro će zalihe potpuno nestati".

Ona je završila svoj govor tako što je upozorila komisiju da se situacija na Kosovu i Metohiji brzo pretvara u „bastion droge i kriminala", kao i da čak u ratnom stanju „neophodna humanitarna pomoć može slobodnije da prolazi nego na Kosovu danas".

Prošle nedelje, članovi „28. juna" su dostavili govor forumu saveta za ljudska prava UN u Ženevi o kršenju ljudskih prava koje trpe Srbi na Kosovu i Metohiji.

Nakon govora dostavljena je peticija sa 150.000 potpisa koja poziva na zaštitu srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji predsedniku foruma.

Pored pokušaja da se ućutka, organizacija je danas izjavila da će „nastaviti da koristi svoj specijalni konsultativni status u Ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija da bi govorila o humanitarnoj situaciji na Zapadnom Balkanu".

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Dakki
  09/12/2018 - 20:12
  Sramota je sto niko ne reaguje na takse.
 • Korisnik: Miki
  09/12/2018 - 06:37
  Da li je moguće da UN ne žele da čuju istinu i da ih istina ne zanima?! Bruka i sramota!
 • Korisnik: Nikola
  08/12/2018 - 21:20
  Evidentno je da njih pravda i istina ne zanimaju.
  • sasa @Nikola
   09/12/2018 - 01:40
   Pravda je spora ali dostizna
 • Korisnik: Marko
  08/12/2018 - 21:14
  Sramno ponašanje je zatvaranje očiju na humanitarnu katastrofu.
 • Korisnik: eas
  08/12/2018 - 20:47
  Siptari nikada i ne umeju da se ponasaju civilizovano!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi