Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj
Alo!/Masanori Jošida
Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj

Alo!/Masanori Jošida

saobraćaj, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Uskoro, kada vas zaustavi saobraćajna policija, nećete duvati samo balon koji kontroliše nivo alkohola, već i u aparat koji u dahu vozača kontroliše nivo marihuane.

Odustanite od Rusije, uđite u NATO, priznajte Kosovo!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 25.10.2019. 08:26 Neverovatno! Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP Vašington želi da otrgne Balkan iz zagrljaja Rusije, uvuče zemlje regiona u NATO, a Beograd i Prištinu natera da stave pečat na međusobno priznanje, pišu Novosti. VULIN O IZJAVI VUKA JEREMIĆA Vučić Srbiju neće nikad uvesti u NATO pakt!

U Sjedinjenim državama u 33 države je dozvoljena upotreba marihuane u medicinske svrhe, a u gotovo desetak i rekreaciona konzumacija. Međutim, vožnja pod uticajem kanabisa je zabranjena.

- Marihuana ostaje u vašem sistemu, u krvi, mokraći, sekretu, danima ako ne i sedmicama. Nema načina da pozitivan test povežete s vremenom upotrebe. Ako ste uzeli marihuanu juče, ili pre dve sedmice, rezultat će biti skoro isti. Dah je potpuno drugačiji. THC, odnosno tetrahidrokanabinol, psihoaktivna supstanca iz kanabisa, u dahu traje samo dva do tri sata, koliko i vrhunac njenog dejstva - objašnjava Majk Lin, izvršni direktor laboratorije "Haund".

Pročitajte još:

U izradi ovog aparata upotrebljena je nanotehnologija. Sićušne cevi ugljenika, tanje od ljudske dlake, koje deluju kao senzori, ugrađene su u aparat.

U komercijalnu upotrebu novi aparat trebalo bi da uđe iduće godine. Na ovaj način i poslodavci će moći da provere da li njihovi zaposleni na posao dolaze pod dejstvom ove najčešće korišćena droge u svetu.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke