Nikola Selaković
Alo! Vladimir Marković
Nikola Selaković, Foto: Alo! Vladimir Marković

Selaković je podvukao da je Kina od samog početka pandemije Srbiji pružala nesebičnu poruku i naglasio da "čitava vojska Jeremića" ne bi mogla da razruši ono što su Kinezi učinili za našu zemlju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Srbija je zahvalna Narodnoj Republici Kini na spremnosti da nas snabde vakcinama protiv virusa korona, jer time je još jednom osnaženo naše čelično prijateljstvo, uprkos činjenici da i u našoj zemlji ima onih koji, dodvoravajući se inostranoj publici, pokušavaju da zamrse i raskinu srpsko-kineske veze.

Kina je od samog početka pandemije pružala nesebičnu podršku Srbiji, i ni čitava vojska Jeremića ne bi mogla da potre sve što su predsednik Si Đinping i naša kineska braća učinili za Srbiju.

Srbija nikada neće poput nekih u Evropi stavljati političke interese ispred ljudskih života, i nastavićemo da koristimo svako dostupno i dokazano delotvorno sredstvo u borbi protiv virusa korona.

Jeremić ovih dana ne preza ni od čega da bi na temi Kovida-19 ili Kosova i Metohije ostvario neki politički poen, zloupotrebljavajući osećanja i strahove građana, međutim jeftinom demagogijom se ne može nadomestiti nedostatak elementarnog političkog poštenja i odgovoronosti prema državi.

Siguran sam da Jeremić u svom najnovijem oglašavanju nije slučajno simultano napao i naše mađarske i naše kineske prijatelje, jer on želi Srbiju koja je sama, bespomoćna i bez bilo kakve međunarodne podrške - upravo onakva kakvu je ostavio kada je odlazio sa vlasti.

Pokušaj Jeremića da, zlonamernim, podlim i pogrešnim interpretacijama jedne prema Srbiji prijateljske izjave premijera Viktora Orbana, pokvari srpsko-mađarske odnose, ostaće bez uspeha.

Premijer Orban je, upravo najavljujući dolazak kineskih vakcina u Mađarsku, izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija, za koju je rekao da je "dobar primer koji inspiriše", uz pomoć kineskih vakcina ušla među evropske lidere po masovnosti vakcinacije, i samo bolestan um može da tu izjavu stavi u kontekst u koji ju je Vuk Jeremić stavio." Stoji u saopštenju Nikole Selakovića.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: