Izbori na Severu Kosova
Alo.rs
Izbori na Severu Kosova

Alo.rs

Izbori, Foto: Alo.rs

Kako spekulišu pojedini mediji, oni će se održati u nedelju 22. marta 2020. godine.

Pročitajte još:

Kako kaže izvor blizak vlasti, građani će izaći na birališta, kako bi izabrali novu vladu na veliki pravoslavni praznik Mladenci.

- Konačnu odluku o datumu izbora doneće predsednik Vučić i SNS, posle sednica organa naprednjaka koje su planirane da se održe u drugoj polovini septembra. Tad bi vrh SNS trebao da sve analizira, dobije jasniju sliku i donese odluku o izborima. Za sada se gađa 22. mart, a najkasnije bi se sve moglo pomeriti nedelju dana kasnije tačnije 29. marta - tvrdi izvor.

Prema njegovim rečima, pojedine stranke u vlasti su već dobile instrukcije da se spremaju za izbore, polako se podiže stranačka infrastruktura i zagreva atmosfera.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Potpuno je jasno da su stranke već krenule u spremanje kampanja. Ovo su jako važni izbori, jer pored parlamentarnih održaće se i lokalni izbori, te nije isključeno da u pojedinim mestima SNS, SPS i druge stranke iz vladajuće koalicije izađu na istoj listi - kaže izvor.

Da se zaista spremaju sednice vrha SNS na kojima će biti razgovora o svemu, pa i o koalicionim partnerima, potvrdio je i prvi poerativac naprednjaka Darko Glišić:

- Na jesen ćemo sve detaljno analizirati i imati odluku ko zaslužuje da se nađe na listi koju će predvoditi Aleksandar Vučić.

S druge strane, opozicija još uvek vaga da li će izaći na izbore ili će ih bojkotovati, a njihovu konačnu odluku, kako su više puta ponovili, takođe treba očekivati u septembru.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (4)

zorana

06.08.2019 13:06

Bojkot,Bojkot,Bokot,Bojkot

karadragan

06.08.2019 16:27

@zorana - ti bezis od istine jer znas da ne mozete da dobijete na izborima. zato ti je prpa.

Zoran

06.08.2019 14:10

Marta izbori. Odlicno, znaci povecanje penzija, povecanje plata u Decembru ili Januaru iduce godine.

Ja

06.08.2019 22:26

Još imaju vremena da se sve sklopi za sigurnu pobedu, izgubiti sigurno neće, nije sve završeno što treba, treba samo da se preseče vrpica i gotovo je, pobeda je sigurna, izborno telo kao u Venecueli ???