Vljora Čitaku
Printscreen
Vljora Čitaku

Printscreen

Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

Vljora je Srpkinja ne samo zbog toga što poseduje srpska dokumenta već i zato što se njen pradeda ranije prezivao Čitaković. Pre nešto više od veka, njena porodica je promenila veru i skratila prezime. Od Čitaković postali su Čitaku. Tada je njen pradeda od sinova i unuka tražio da se nikada ne odreknu srpskog porekla i da dok su živi čuvaju saznanje da su poreklom Srbi. Upravo zato, Vljora Čitaku poseduje srpsko državljanstvo i izvod iz knjige rođenih.

ŠOK NA SEDNICI! VLJORA ČITAKU JE SRPKINJA! Ovo je dokument koji potvrđuje da najmoćnija Albanka ima naše državljanstvo! (FOTO DOKUMENTA)

Kada je ovu istinu otkrio Ivica Dačić, pokazavši tokom sednice SB UN dokumenta koja potvrđuju da je ona državljanka Srbije, Vljora Čitaku je najpre pocrvenela, a zatim gledala u predstavnike Nemačke, kao da je od njih tražila zaštitu. Upravo to je primetio Dačić koji joj je rekao da će ona sada morati da se opravda predstavnicima Nemačke koji su u sali.

Hašim Tači

Tanjug

Hašim Tači, Foto: Tanjug

- Gospođa Čitaku mogla je da traži otpust iz državljanstva, ali to nije uradila. Možda će ona sada reći da je to za nju nebitno, ali pošto je tu predstavnik Nemačke, neka objasni to njemu, pošto Nemačka traži od svakog Albanca s Kosova potvrdu o otpustu iz državljanstva Srbije. Kako to da kad treba da dobijete posao, da ostvarite svoja prava i da vam Srbija vraća kredite, vi ste tada državljani Srbije, a zalažete se za svoju državu Kosovo - kazao je Dačić i dodao da je Vljora Čitaku upisana u matičnu knjigu rođenih za područje Priština pod brojem 6194 za 1980. godinu.

EVROPA NA IVICI PONORA! Doneta odluka! U regionu se zahuktava! Posledice će biti ozbiljne!

Vljora Čitaku nije jedini albanski političar iz Prištine koji poseduje srpsko državljanstvo. Bedžet Pacoli je u inostranstvu otvorio firmu na osnovu srpskih dokumenata koje poseduje.

Albanci se odriču kosovskih dokumenata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije navelo je da se svake godine približno pet hiljada građana odriče državljanstva takozvane države Kosovo. Od početka godine pa do danas državljanstva nepriznate države Kosovo odreklo se oko tri hiljade ljudi. Gotovo svi oni zadržavaju državljanstvo Srbije i koriste srpska dokumenta. Ranije je Ljubinko Karadžić, predsednik Privremenog organa opštine Priština, rekao da Albanci svakodnevno dolaze u opštinu Gračanica sa zahtevom za izdavanje uverenja o državljanstvu Srbije koje im je neophodno za dobijanje srpskog pasoša.

Srpsko poreklo ima i Hašim Tači, predsednik neproznate države Kosovo i jedan od komandanata OVK. Njegov pradeda bio je pravoslavni sveštenik Radoslav Danilović, koji je početkom 20. veka prešao u islam i promenio ime u Jusuf. Ovo potvrđuju i dokumenta koja se nalaze u istorijskom arhivu u Ankari. U spisima se navodi i to da su na islam prešli i drugi Srbi s kojima se Radoslav družio i koje je ispovedio.

JUTROS U 7.30 SRBE NA KOSOVU ZADESIO UŽAS Krenuli na posao, pa zatekli stravičnu scenu! Albanci ponovo udarili!

Kada je promenio veru, ime i prezime, Hašimov pradeda se oženio Albankom iz sela Ćićevice. Taj brak nije dugo trajao jer je Jusufova žena preminula, ali se on ubrzo opet oženio.

"ZAŠTO SMO POVUKLI PRIZNANJE KOSOVA" Oglasila se ministarka: Naš stav je vrlo jasan, mi smo sve to već prošli!

Sa drugom suprugom dobio je petoro dece, među njima i dedu Hašima Tačija.

Danilovići su slavili Mitrovdan i to je Tačiju poznato, zbog čega on tog dana nikada ne dolazi na posao, niti radi bilo šta drugo. Ipak, on krije svoje poreklo, bez obzira na to što mnogi na Kosovu i Metohiji, pa i ljudi iz njegovog najbližeg okruženja, znaju da ima srpsku krv.

KURTI JE POLITIČAR EKSTREMA I OPASNOST ZA ČITAV REGION Srbima se na Kosovu ne piše dobro! Sve je već isplanirao! Kristalna noć može da počne!

O tome da je Hašim Tači poreklom Srbin, javno je ranije progovorio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

- Kažu za ovog najvećeg zločinca među Albancima, Hašima Tačija, da je potomak nekog sveštenika Danilovića, koji je raščinjen zbog toga što se oženio nekom drugom ženom, muslimankom, poturčio se i evo šta se izrodilo i od njega sada šta se rađa - kazao je mitropolit gostujući u jednoj emisiji.

POHITAO ČIM PRE KOD EDIJA RAME U TIRANU Čim je stigao odmah opleo po Srbiji i otkrio velike planove za "Kosovo"

O tome da mnogi Albanci imaju srpsku krv govorio je i albanski politički analitičar i novinar Mustafa Nanos, a njegove tvrdnje dočekane su na krvi i nož u Prištini. Na osnovu studije, koju je objavio univerzitetski profesor Mrdmend Meja, više od 60 odsto Albanaca ima srpske gene.

AMERIKA KREĆE ĐONOM! Specijalni izaslanik Vašingtona stiže u Prištinu, od Kurtija će tražiti da ispuni jednu stvar!


BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi