Edi Rama
Tanjug/Dragan Kujundžić
Edi Rama

Tanjug/Dragan Kujundžić

Edi Rama, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Albanija se protivi razmeni teritorija Kosova i Srbije - izjavio je kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nakon sastanka u Tirani sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Kurti je rekao da dijalog sa Srbijom može početi pre proleća, ali "ne može biti okončan pre izbora u Srbiji", prenosi "Kosovapres".

On je podelio optimizam zbog dogovora o dubljoj i snažnijoj saradnji između samoproglašenog Kosova i Albanije.

Kurti je rekao novinarima da se radi na usklađivanju programa za "buduće upravljanje" sa Demokratskim savezom Kosova.

Govoreći o proteklim parlamentarnim izborima, Kurti je za TV "Klan Kosova" rekao da je tek sada najveći posao pred njim.

Kurti se dodvorava Crnogorcima! Drastično menja taktiku, a samo sa jednim ciljem!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.10.2019. 08:56 - 26.10.2019. 09:14 Neverovatno! Aljbin Kurti, Foto: AP Predsednik pokreta Samoopređeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti kazao je da Crnogorci na Kosovu treba da budu deo važnog mosta između Kosova i Crne Gore i da ne poistovećuje Crnogorce s Jugoslavijom ili sa Srbijom.

On kaže da bi, pored potrebe za dobrosusedskim odnosima na Balkanu, EU trebalo da promeni pristup regionu i da su danas više nego ikada potrebne ideje koje spajaju.

ALBANSKI PREDSEDNIK ŠOKIRAO GOVOROM! "Ovo je ludilo! Projekat Velike Srbije neuspeo, a Velika Albanija...."

Aljbin Kurti

printskrin

Aljbin Kurti, Foto: printskrin

- Kosovo i Albanija žele da se pridruže EU i NATO-u. Upravo te naše zajedničke vrednosti moraju biti aktivnije u regionu i šire kako bi se u našim zemljama mogao uspostaviti mir i stabilnost - rekao je Kurti.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!