Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug
Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Ona je u intervjuu Sputnjiku rekla da se o toj temi mnogo govorilo u medijima i dodala da je stav Centralnoafričke Republike vrlo jasan, jer su oni država koja je upravo prevazišla krizu.

"Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, to jest putem dijaloga", rekla je Bajpo-Temon.

PROČITAJ JOŠ:

"Svejedno da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji ili bilo kojoj drugoj državi, stav CAR je da treba pronaći konsenzus", istakla je ona.

Kosovo, Albanci, Priština

Tanjug/Rade Prelić

Kosovo, Albanci, Priština, Foto: Tanjug/Rade Prelić

"U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, čiji cilj je da se pronađe mirno rešavanje za dve države, zato je odluka CAR usmerena na to da se stimulišu obe strane na dijalog, da se nađe rešenje koje će biti na dobrobit oba naroda", rekla je Bajpo-Temonova.

Sputnjik podseća da je u julu ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koje je precizirala stav da ne priznaje nezavisnost Kosova.

Povređeni na sve strane!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 29.10.2019. 15:21 - 29.10.2019. 15:32 Užas! udarna vest, alo, vest, Foto: Alo * Turska vojska napala je rusku * Za sada je šest osoba povređeno * Situacija sve gora Šest osoba je povređeno tokom granatiranja pograničnog punkta Darbasija na severozapadu sirijske provincije Haseka, dok se tamo nalazila kolona ruske vojne policije, javila je sirijska državna televizija.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Dačić je pokazao diplomatsku notu koju je, kako je rekao, dobio iz Centralnoafričke Republike i u kojoj ta zemlja navodi da ne priznaje Kosovo.

On je kazao da se u noti navodi da Centralnoafrička Republika podržava suverenitet Srbije i vladavinu prava, kao i da se zalaže za dijalog sa Prištinom.

BONUS VIDEO: