Izbori, Zelenović, Krađa izbora, Đilas
Ilustracija
Izbori, Zelenović, Krađa izbora, Đilas

Ilustracija

Izbori, Zelenović, Krađa izbora, Đilas, Foto: Ilustracija

Iako je za Nebojšu Zelenovića, aktuelnog gradonačelnika Šapca, glasalo 11.279 građana manje nego za listu „Aleksandar Vučić - Za našu decu“, Zelenović je naredio Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) da poništi ubedljivu pobedu naprednjaka.

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, izjavio je juče da je u pitanju najveća krađa izborne volje građana ikada, da je ubeđen u ispravnost izbornog procesa i da će se SNS boriti za poštovanje zakona. On je istakao i da je GIK u Šapcu u izbornoj noći konstatovao urednost materijala, kao i da je sav izborni materijal predat kako zakon nalaže, a da predstavnici liste Nebojše Zelenovića nisu imali nijednu primedbu na zapisnik.

- Nakon nekoliko dana, pod pritiskom Zelenovića, Petrovića i Sovranija Čonjagića, članovi GIK-a koje su oni postavili donose sramnu odluku da ponište izbore jer im se ne sviđa boja voska kojom su pečaćene koverte. Vođen istom logikom, GIK u Šapcu mogao je da donese odluku kojom proglašavaju Nebojšu Zelenovića za sultana mačvanskog - naveo je Glišić u pisanoj izjavi i poručio da ne odlučuje „Zelenovićeva i Petrovićeva komisija“ ko je pobedio na izborima, već to čine građani na biralištima.

SNS: Žalićemo se Upravnom sudu!

Srpska napredna stranka u Šapcu ocenila je da je odluka Gradske komisije da poništi izbore u tom gradu skandalozna i da je doneta po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, koji žele da zadrže vlast uprkos izbornoj volji građana. SNS navodi da je u Šapcu u toku najsramnija krađa i prekrajanje izborne volje građana i ističu da će braniti glas naroda svim pravnim sredstvima. Ta stranka će se prvo žaliti Upravnom sudu, od koga, kako navode, očekuju da zaštiti izbornu volju glasača i spreči krađu glasova.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (1)

zagor

26.06.2020 08:50

Ma govna odmah u zatvor