Ivica Dačić
Tanjug
Ivica Dačić

Tanjug

Ivica Dačić, Foto: Tanjug

- Mislim da će ovi incidenti pomoći Dačiću da provetri stranku i da će SPS ostati partner SNS-a u novoj vladi - poručio je juče za „Alo!“ marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Slično mišljenje ima i politički analitičar Branko Radun, koji podseća da je Aleksandar Vučić, lider SNS-a i predsednik Srbije, najavio široki front prilikom formiranja nove vlade.

- Širok front podrazumeva i SPS i Aleksandra Šapića, tako da ne vidim neke velike posledice ovih previranja. I prošli put je bilo pitanje da li će SPS biti deo Vlade ili neće, pa je SPS ipak ušao u Vladu - navodi on za „Alo!“.

Dr Jelena Vukoičić, politikolog, ističe da napadi i provokacije socijalista na SNS idu u korist Aleksandra Šapića.

- Ne njegovom krivicom, ali svakako idu. Mi smo navikli na političke sukobe i razmirice, ali je ovo prevršilo svaku meru. Pogotovo što ti napadi iz SPS-a idu od potpredsednika stranke i ono što je on izjavio je skandal. Posle ovakvih direktnih provokacija, SNS bi trebalo da preispita svoje odluke o budućim koalicionim partnerima - rekla je ona za „Alo!“.

Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a, izjavio je pre nekoliko dana da se može očekivati da SNS napravi širu koaliciju umesto da samostalno ili sa manjinama čini vladajuću većinu i smatra da sadašnje „trzavice“ na liniji SNS-SPS nisu dramatične jer su odnosi dva lidera, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, i dalje dobri.

Dačić: Neću protiv Vučića ni po koju cenu!

- Neću raditi protiv predsednika Aleksandra Vučića, a ako SPS većinski hoće da radi protiv Vučića, sigurno neću u tome učestvovati niti više ostati na mestu predsednika SPS-a - poručio je juče lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- To su (pojedinci iz SPS-a) loši primeri i zamolio sam predsednika Vučića da mi šalje sve šta god ima u vezi s tim da je neko moj napravio neku glupost. Mislim da je naša partija u celini ostala na onom putu koji sam zacrtao još prve večeri protesta - rekao je on gostujući na TV „Hepi“ i podsetio da je još tada izneo svoj stav i osudio ono što se dešavalo ispred Skupštine Srbije.