ODAKLE, ZEMLJAČE!? Isplivao ceo spisak! Đilasov brat Gojko ima 29 nekretnina u centru Beograda!

Beogradski medij došao u posed dokaza da se imovina Gojka Đilasa meri u hiljadama kvadrata.

Gojko Đilas
Gojko Đilas, Foto: Privatna arhiva

Povika na zeca dok lisica meso jede. Ovom narodnom poslovicom možda se najbolje opisuje razlog zbog kog Dragan Đilas i njegovi politički i medijski udarnici iz dana u dan satanizuju porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naime, Đilas, Marinka Čobanu, Miroslav Aleksić i drugi uporno optužuju Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, da je vlasnik maltene polovine nekretnina u Vojvodini i Beogradu, iako je jasno da on ne poseduje ni njivu ili baraku, a kamoli hektare, vile i stanove.

S druge strane, rođeni brat Dragana Đilasa – Gojko Đilas, poseduje skupocene nekretnine u elitnim delovima srpske prestonice. Njegova imovina samo u skupocenim nekretninama meri se hiljadama kvadrata.

Istovremeno, Gojko Đilas ima upravljačka prava u četiri kompanije u Beogradu, a vlasnik je i firme “Comodos corporation” registrovane u američkoj državi Delaver. Zanimljivo je da se upravo na fiktivnim adresama u Delaveru registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Beogradski medij Objektiv je došao do ekskluzivnih podatataka o nekretninama koje u elitnim delovima Beograda poseduje Gojko Đilas.

Dragan Đilas
Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Sledi spisak tih nekretnina koje se vode na Gojka Đilasa ili na firme u kojima on ima upravljačke funkcije:

1. Stan u Siminoj ulici od 91m2

2. Stan u Gramšijevoj 56 m2

3. Stan u Dušana Radovića 48m2

4. Stan u Beogradskoj 91m2

5. Stan u Borislava Pekića 43 m2

6. Lokal u Požarevačkoj 15m2

7. Stan u Gospodar Jovanovoj 55m2

8. Stan u Dimitrija Tucovića 67 m

9.-14. Pet stanova u zgradi u ulici Velisava Vujovića od po 127 m2 svaki stan

15.-16. Dva stana u Velisava Vujovića od po 25m2

17.-23. Sedam garaža u V. Vujovića od po 12 m2

24. Stan u Gospodar Jevremovoj 143 m2

25. Stan u Kornelija Stankovića od 61 m2

26. Stan u Svetozara Markovića od 105 m2

27. Stan u Jevrema Grujića 160 m2

28-29. Dve garaže u Đorđa Stanojevića od 11 m2

Ovo je spisak samo onih nekretnina koje poseduje brat Dragana Đilasa, a do kojih je Objektiv.rs uspeo da dođe. Nije isključeno da Gojko Đilas ima još stanova i lokala.

List podseća i da su mediji danas razotkrili i veliku aferu iz koje se vidi da je Gojko Đilas prodao vilu na Dedinju nekadašnjem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću za 700.000 evra, iako je njena tržišna vrednost barem pet puta veća.

Zanimljivo je da su upravo u tom periodu Đilas i njegova medijska mašinerija vodili prljavu kampanju protiv pokojnog oca aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića optužujući ga da je on sumnjivim poslovima oštetio Krušik.

Nakon što je isplivala istina o kupovini vile na Dedinju sasvim je jasno ko je oštetio Krušik i po čijem nalogu, a i zašto je vođena prljava hajka protiv pokojnog Branka Stefanovića.

List navodi da se očekuje da će se nadležni organi u narednom periodu pozabaviti načinom na koji je Gojko Đilas stekao pomenutih 29 nekretnina u Beogradu, ali i da će proveriti poslovanje njegovih firmi, kao i transfere novca sa fantomskim preduzećima iz of šor zona.

Povezane vesti

 • Korisnik: jogurt
  27/11/2020 - 20:58
  Uvedite visok porez na one koji imaju visak kvadrature i to tako da se ne oporezuje 40m2 na vlasnika stana i plus 15m2 za svakog clana uze porodice koja zivi u nekoj od nekretnina. Tako da za npr cetcoriclanu porodicu je neoporezivo 40+15+15+15=85m2 a sve ostalo se oporezuje po visokoj stopi. Pa ce tako Djilas da plati debeo porez!!!
 • Korisnik: DEKI
  27/11/2020 - 19:00
  koliki porez plaća ovaj obaveznik na tu imovinu. Poreklo imovine i mesečnih primanja dali plaća komunalije
 • Korisnik: Луди Док
  27/11/2020 - 10:03
  Ма удрите на фриленсере она су зло овог друштва !!!! Врана врани очи не вади моја сиротињо ...
 • Korisnik: leeeleee
  27/11/2020 - 09:44
  Javni izvršitelji otimaju sirotinji a ovaj ne zna šta ima cccc
 • Korisnik: beskucnik
  27/11/2020 - 09:41
  ... I šta sada???
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi