KO JE SRĐAN NOGO? Isplivale mračne tajne o izbegavanju vojske, studijama i njegovom ocu, moćnom političaru iz senke

Detalje iz svoje biografije Nogo izgleda krije

Srđan Nogo
Srđan Nogo, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako se zove otac Srđana Noga? Da li je služio vojsku? Koliko je dugo studirao i koja mu je prosečna ocena? Ovo su samo neki od podataka o poslaniku i bivšem članu "Dveri" Srđanu Nogu koje je gotovo nemoguće pronaći. Da li su oni skriveni jer je Nogo možda na nekom tajnom zadatku ili je prosto reč o nebitnom političaru sklonom nasilju? Ko je zapravo ovaj javnosti malo poznat ili potpuno nepoznat čovek koji se pominje i kao jedan od neformalnih vođa desničarskih grupa odgovornih za divljanje na beogradskim ulicama.

Peti dan od početka nasilnih demonstracija u Beogradu, Nogo je konačno priveden kod tužioca u Beogradu, nakon što je zajedno sa grupom demonstranata tokom protesta u utorak upao u zgradu Doma Narodne skupštine.

Miloševićevim tragovima

Detalje iz svoje biografije Nogo izgleda krije. Jedan od odgovora koji se nameće je, da se možda ovaj takozvani desničar, ali svakako političar agresivnih i opasnih stavova, za kakvog se Nogo prodaje javnosti, zapravo stidi.

U javnim podacima ne može se naći čak ni ime oca. Srđan Nogo ne navodi ime svog oca pa se bukvalno pod saznajemo može podvesti ime - Sreto. Pretpostavka je da mlađi Nogo krije oca, jer se predstavlja kao protivnik svih partija na vlasti, koji ne uživa, niti je uživao ijednu privilegiju koja dolazi od vlasti.

Tako je ostao skriven otac Sreto, nekadašnji aktivni dugogodišnji ne samo član već i funckioner SPS. Sreto Nogo dobio je zabranu putovanja i izdavanja viza 2000. godine dok je bio na funckiji sekretara saveznog ministarstva za telekomunikacije. Otac mlađeg Noga bio je među onima koji čine ili podržavaju režim predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i koji su "najrevnosniji u gušenju delovanja demokratskih snaga i nezavisnih medija u Srbiji". Otac je i danas aktivan i predsednik je Udruženja "Osiromašeni uranijum".

Večiti student

Za razliku od oca Srete, koji je profesor prava, sinu studije i nisu tako brzo išle. Osim da ih je baš odužio, Nisu pronađeni precizni podaci koliko je godina zapravo pohađao Pravni fakultet. Oni koji ga poznaju, po dolasku u "Dveri", kažu da je to bilo bezmalo decenijsko školovanje.

- Nešto oko desetak godina… Možda osam… ali svakako mnogo duže nego što traju studije. Fakultet je završio kada je već bio političar, član pokreta Dveri – kaže sagovornik.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi