OHRID POD OPSADOM DOČEKUJE SUSRET TROJICE LIDERA Građani sa nadom očekuju rezultate od zajedničkog sastanka Vučića, Zaeva i Rame

Sve spremno za trilateralini sastanak

Ohrid Ohridsko jezero
Ohrid Ohridsko jezero, Foto: Shutterstock

 * Glavna turistička destinacija u Severnoj Makedoniji, Ohrid, danas je pod "opsadom"

* Očekuje se dolazak predsednika i premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame, kao i njihovog domaćina, premijera Zorana Zaeva

* U svim ulicama grada postavljeni su policajci, a u vreme dolaska visokih zvanica grad je nadletao i helikopter

Glavna turistička destinacija u Severnoj Makedoniji, Ohrid, danas je pod "opsadom" zbog dolaska predsednika i premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame, kao i njihovog domaćina, premijera Zorana Zaeva, koji će u ovom gradu nastaviti razgovore o inicijativi stvaranja zajedničkog ekonomskog prostora, bez barijera za kapital, robu, uslugu i ljude.

VAŽAN DETALJ SA SASTANKA! Prvo je govorio Vučić, a onda je došlo do zastoja! Niko nije razumeo sledeće obraćanje!

U svim ulicama grada na jezeru, poznatom i izvan granica Zapadnog Balkana, o čemu svedoči veliki broj turista iz raznih delova Evrope i tokom ovih jesenjih dana, postavljeni su policajci, a u vreme dolaska visokih zvanica grad je nadletao i helikopter.

Duž puta iz Skopja ka Ohridu, posebno od ohridskog aerodroma ka hotelu u kojem će se sastanci održati, nalaze se policajci u uniformi, koji obezbeđuju prolazak delegacija.

Dok se sve sprema za sastanak, koji treba da poboljša ekonomije tri zemlje, građani Ohrida imaju velika očekivanja od inicijative, koja je potekla od predsednika Srbije.

 

Jedna srednovečna Makedonka je za Tanjug kazala da će sastanak sigurno doneti nešto pozitivno za sve tri države.

Ona je ocenila da inicijativa za uklanjanje barijera između tri države zasigurno donosi korist, te izrazila nadu u bolju saradnju balkanskih zemalja.

Takođe i mladi Makedonci, kako albanskog, tako I makedonskog porekla, očekuju znatna poboljšanja u budućnosti.

U ČAST PRIJATELJA IZ ALBANIJE I SEVERNE MAKEDONIJE Vučić organizovao večeru! Zaev, Rama i Ana Brnabić u društvu predsednika Srbije na Petrovaradinu!

"Siguran sam da će ova incijiativa doprineti poboljšanju situacije za nas mlade. Idemo ka budućnosti i nadamo se boljitku za nas mlade", kazao je jedan državljanin Severne Makedonije albanskog porekla i dodao da se nada da će inicijativa biti uspešno pretočena u delo.

Jedan stariji Makedonac, koji pamti doba "velike" Jugoslavije, ističe da, pošto se EU okrenula sebi, sada i zemlje regiona moraju da se okrenu sebi I gledaju na svoj napredak I razvoj.

PREDSEDNIK VUČIĆ IZAŠAO NA ULICE NOVOG SADA! Usledio nesvakidašnji susret sa fudbalskom legendom. Fotografija o kojoj bruji cela Srbija!

"Vreme je pokazalo da često samo čekamo da nam neko drugi, tako na primer EU, postavi zadatke, pa da napredujemo. Vreme je da se okrenemo sebi i razmišljamo sami o našem razvoju", kazao je on.

ZAEV I RAMA STIGLI U NOVI SAD! Sutra se sastaju sa Vučićem! Otkrivamo koja će im biti glavna tema!

Predsednik Vučić doputovaće danas posle podne u Ohrid, gde će učestvovati na sastanku lidera Zapadnog Balkana.

Kako je najavljeno danas posle podne predviđen je trilateralni sastanak predsednika Srbije i premijera Severne Makedonije i Albanije.

Oni će se sastati ponovo sutra, pre nego što će razgovarati s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon čega je predviđeno obraćanje medijima.

APSOLUTNI HIT! Pogledajte kako su se pozdravili Vučić i Borisov! (FOTO)

BOJKO, NEMOJ DA MI SE SMEJEŠ! Vučić izašao na binu, počeo da priča i odmah zastao! Zbog onoga što je rekao predsednik Bugarske pukao od smeha!

PREKINUT PROGRAM TELEVIZIJE PINK! Kamerman krenuo da snima Vučića na Koridoru 10, a onda okrenuo objektiv! Video ga kako leži pored predsednika nasred puta!(FOTO)

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi