VLADIMIR STIŽE U BEOGRAD! Evropska unija uvodi svog igrača! Stručnjak Brisela za Srbiju oštri pero, on će nam od sada krojiti sudbinu!

Za novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju imenovan je Vladimir Bilčik, slovački poslanik iz redova Evropske narodne partije (EPP), potvrdio je on na svom Tviter nalogu. Bilčik će na ovoj poziciji naslediti Dejvida Mekalistera.

 Vladimir Bilčik
Vladimir Bilčik, Foto: Printscreen

„Veoma sam počastvovan imenovanjem za specijalnog izvestioca za Srbiju ispred Evropske narodne partije. Radujem se saradnji sa partnerima iz Srbije. Ovo je važan period za proširenje Evropske unije i budućnost Srbije“, napisao je Bilčik na svom Tviter nalogu.

Juropijan Vestern Balkans navodi da je Bilčiku ovo prvi mandat u Evropskom parlamentu, a da je pre toga je radio kao politički analitičar i univerzitetski profesor u Bratislavi.

Dolazi iz vanparlamentarne slovačke partije desnog centra „SPOLU“ (Zajedno), koja je na predsedničkim izborima ove godine podržala Zuzanu Čaputovu.

UŽASNA TRAGEDIJA! Apatin zavijen u crno, beba iz Sonte umrla dok je pila mleko!

Bilčik je prošlog meseca izabran na poziciju predsedavajućeg Delegacijom Evropskog parlamenta u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Crne Gore. Obe ove funkcije, prema njegovim rečima, podvlače njegovu želju da se aktivno bavi proširenjem Evropske unije.

„Kao poslanik iz Slovačke, države koja je završila proces pristupanja u prvoj polovini prošle decenije, svestan sam kako kompleksnosti pregovora o proširenju, tako i važnosti domaćih reformi.“, rekao je Bilčik povodom izbora, prenosi Juropijan Vestern Balkans.

Student naoružan do zuba došao na fakultet, kada su ga pretresli pronašli su nešto mnogo gore!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M.G. DATUM I VREME: 22.10.2019. 10:16 Bečki univerzitet izrekao je zabranu pristupa jednom studentu koji je dolazio naoružan na predavanja. fakultet, studenti, predavanje, Foto: Alo/ Rajko Ristić Nakon što je prošle nedelje, zbog nošenja pištolja na pojasu, izbačen iz amfiteatra, nad studentom je u ponedeljak sprovedena kontrola i kod njega je pronađen nož, saopštio je Univerzitet.

Izvestilac za Srbiju tokom prethodnog mandata Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister je povodom Bilčikovog izbora izjavio da je uveren da će on biti odličan izvestilac i da će igrati ključnu ulogu u odnosima Srbije i EU.

Izvestioci Evropskog parlamenta za države Zapadnog Balkana zaduženi su za sastavljanje pravno neobavezujućih, ali uticajnih godišnjih izveštaja o napretku zemalja kandidata koje nakon rasprave usvajaju Odbor za spoljne poslove, a zatim i plenum Evropskog parlamenta.

"NISU SVI IMALI SREĆE" Tornado razvalio Ameriku, udario i na kuću Džordža Buša, izdali dramatično saopštenje! (FOTO)

Inače, Evropski parlament trenutno ima ulogu u posredovanju u dijalogu vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima, koji se održava u Skupštini Srbije.

Novi sastanak je zakazan za sredinu novembra.

Bonus video 

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi