Goran Trivan
Printscreen
Goran Trivan

Printscreen

Goran Trivan, Foto: Printscreen

On je istakao da je u stalnom kontaktu sa Blažićevom porodicom, ali i sa lekarima Infektivne klinike u Beogradu, gde je smešten državni sekretar.

“U stalnom sam kontaktu sa porodicom, svi članovi njegove porodice su dobro. Nadam se da će se brzo oporaviti, celo ministarstvo je svim srcem uz državnog sekretara”, kazao je Trivan.

Upitan kakva je situacija u tom ministarstvu i da li su zaposleni uplašeni, on je za naš list poručio da su prostorije Ministarstva dezinfikovane.

Koronavirus u Italiji

EPA

Koronavirus u Italiji, Foto: EPA

“Zaposleni koji su bili u kontaktu sa državnim sekretarom odmah su upućeni u izolaciju, s obzirom na to da je sada već 17. dan posle rizičnog kontakta. Svi su dobro i nemaju simptome”, naveo je ministar Trivan.

Podsetimo, pre nekoliko dana su mediji objavili da je došlo do prvog slučaja zaraze u Vladi Srbije, te da je na koronavirus pozitivan upravo Branislav Blažić.

Inače, Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedno od žarišta koronavirusa u Srbiji, ali već godinama živi i radi u Beogradu.

-U Kikindu je išao 13. marta i posle toga nije dolazio u Ministarstvo zaštite životne sredine - kazao je ministar Trivan pre nekoliko dana za medije.

Branislav Blažić je, prema biografiji koja je dostupna na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine, rođen 1957, završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i specijalista je opšte hirurgije. Oženjen je i otac je troje dece. D. Ramadani