Dragan Marković Palma
Privatna arhiva
Dragan Marković Palma

Privatna arhiva

Dragan Marković Palma, Foto: Privatna arhiva

Sa Draganom Markovićem Palmom, liderom JS i čelnim čovekom Jagodine, razgovarali smo juče u momentu kada se pojavila vest da je na koronavirus pozitivan njegov prijatelj kik-bokser Aleksandar Konovalov.

Palma je za naš list govorio o trenutnoj situaciji u Jagodini, ispričao da je i njegov sin bankar u samoizolaciji i apelovao na sve građane da ostanu kod svojih kuća jer se zaraza nemilosrdno širi.

- Konovalov je dobio virus od jednog prijatelja koji radi u banci u Jagodini, njih dvojica su i komšije, stanuju u istoj zgradi. Ali on je mlad, pun snage i u odličnoj kondiciji, preguraće on to lako, nema gušenje, samo je imao temperaturu.

Koliko ima zaraženih u Jagodini i kako se grad nosi sa situacijom?

Svojih 100 evra poklanjam, nek to urade i drugi političari

- Predsednik Vučić želi da pomogne svakom dajući po 100 evra, ono što moja porodica dobije, a mi imamo sedam punoletnih članova, daćemo porodicama koje imaju troje ili više dece. Predlažem da svako od političara uradi isto i da prosledi taj novac onima kojima je potreban.

Da li zaraženi iz Jagodine i dalje idu u Ćupriju na lečenje?

- Više nema mesta u Ćupriji, prevoze ih u Zemun. Infektivno odeljenje u Ćupriji je puno, dosta lekara se zarazilo, nažalost, sve dobri specijalisti i stručnjaci. Pre dva dana je jedan urolog umro, njegov kolega je u teškom stanju, direktor ćuprijske bolnice je takođe zaražen. Sada se molimo bogu da ti ljudi preguraju ovaj virus i vrate se na svoja radna mesta.

Kako se vi i vaša porodica nosite sa ovom situacijom?

- Non-stop sam u pokretu, sada sam u kancelariji, konstantno sam u kontaktu sa volonterima i sa svim gradskim službama. Moj sin je direktor jedne banke, imao je kontakt sa ljudima stalno, a pošto su dva radnika iz dve druge banke zaražena, on je doneo odluku da se izoluje i da nema kontakt s porodicom. Ja jedini kršim pravila vanrednog stanja, jer nas 12 živi u istoj kući, petoro unučadi imam, dva sina, dve snaje, supruga, majka, ja. Majka ima svoju sobu, svoje kupatilo i nemamo kontakt sa njom.

Koja bi bila vaša poruka za građane, a koja za kolege političare?

Nek kučići idu u kupatilo

- Bune se neki zbog kučića, što ne mogu da ih izvode, pa nek idu u kupatilo kad imaju potrebe. Sportisti profesionalci koji igraju za svetske klubove sada sede u kući, a neki bi kučićima da grade kondiciju. Ljubitelj sam životinja, imam i ja pet, šest pasa, ali oni su u kućicama. Moramo biti racionalni.