Jovanović se oglasio
Foto: Printscreen/Printscreen

Danas sa ponosom zaokružujem posebno poglavlje u svojoj karijeri i završavam mandat ministra informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije.

Počastvovan sam što sam imao privilegiju da budem član Vlade koju je predvodila Ana Brnabić, Vlade u kojoj smo, predanim radom, menjali i stvarali novu, modernu Srbiju - pobednicu u eri četvrte industrijske revolucije i digitalizacije, zemlju znanja, nauke, inovacija i kreativnosti.

Hvala svim zaposlenima u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija na sjajnim rezultatima postignutim u proteklom periodu. Ponosan sam na ekspanziju IKT sektora koji iz godine u godinu beleži najveću stopu rasta i najbrže je rastuća privredna grana u zemlji.

Uspeli smo da iznedrimo 3 nova zakona (Zakon o elektronskim komunikacijama i dva medijska zakona – Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima) zahvaljujući kojima je stvoren povoljniji poslovni ambijent za dalji razvoj telekomunikacija, dok medijski zakoni predstavljaju važan reformski rezultat koji je pohvaljen i od strane Evropske komisije. Zaključen je i Međunarodni sporazum o učešću RS u Programu Digitalna Evropa čime smo praktično postali deo EU po pitanju pristupanju fondovima i bespovratnim sredstvima u oblasti veštačke inteligencije i razvoju digitalnih veština, napisao je Jovanović na Instagramu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading