Škola nacionalne odbrane
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar je gostima predstavio aktivnosti i delokrug Ministarstva, između ostalog i Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti, kao i Strategiju informacione bezbednosti Republike Srbije od 2021. do 2026. godine. 

- Veliko mi je zadovoljstvo da polaznicima 13. klase i nastavnicima Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane prezentujem planove i ključne projekte Ministarstva na daljem razvoju telekomunikacione, IKT i inovacione infrastrukture, kao i jačanje kapaciteta države na polju informacione bezbednosti. Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je u mandatu ove Vlade pripremilo Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti usvajanjem najsavremenijih evropskih regulatornih rešenja, a u kojem su redefinisane nadležnosti i precizno određen način postupanja u slučaju incidenta ili sajber pretnji. Takođe, Nacrtom zakona predviđeno je osnivanje Kancelarije za informacionu bezbednost - rekao je ministar Jovanović. 

Ministar je istakao da je jedan od ključnih prioriteta Ministarstva i Vlade dalje širenje kapaciteta Državnog data centra u Kragujevcu i nabavka novih superkompjutera, kao i širenje inovacionog ekosistema u Srbiji kroz izgradnju Inovacionog distrikta u Kragujevcu. 

Ova poseta predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje između Ministarstva i akademske zajednice, sa ciljem osiguravanja efikasne zaštite informacionih resursa i podizanje svesti o značaju informacione bezbednosti u savremenom društvu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading