Aleksandar Šapić
Foto: Alo/Alo

Kako je tom prilikom Šapić podsetio, ovaj mladić je na sramotan način napadnut u noći između subote i nedelje na Zelenom vencu, ali se ovim povodom nijedna organizacija koja se bavi pravima Roma nije oglasila. 

– Odmah sam apelovao na nadležne organe i nadam se da će napadači biti pronađeni i najstrože sankcionisani. Velika je sramota da se to dešava ljudima koji u svim vremenskim uslovima, praznicima, dakle, svakodnevno vode računa da naš grad bude čist. Došao sam zato da njemu i drugim komunalnim radnicima dam podršku i da im kažem da ćemo da uradimo sve da oni budu sigurni na ulicama i na svom poslu – rekao je Šapić. 

Apelovao je još jednom na policiju i tužilaštvo da se napadači pronađu i osude u skladu sa zakonom, kako se ovakve situacije ne bi ponovo događale. 
– Ne samo što je napadnut dok je vodio računa o čistoći grada već je i vređan na nacionalnoj osnovi. Nijedna romska organizacija se tim povodom nije oglasila, ali zato kada ja kažem da romsku decu treba da sklonimo sa ulica, da ih upišemo u školu i da ne treba da prose i da kradu, onda svi poskaču. Decenijama uzimaju pare od međunarodnih nevladinih organizacija na temu Roma, ali kada su Romi stvarno ugroženi i kada ih neko napadne, tada su se te organizacije uspavale. To je licemerstvo o kojem sam i ranije govorio – naveo je Šapić. 
Grad Beograd će sve učiniti da komunalni radnici, koji rade izuzetno odgovoran posao, budu uvek zaštićeni, bez obzira na nacionalnu pripadnost, zaključio je Šapić. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading