Igor Mirović
Foto: Alo/Pokrajinska vlada Vojvodine

Primio sam sa nevericom vest da nas je posle kraće bolesti napustio Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, sa kojim sam, još od devedesetih godina delio poslaničke klupe u parlamentu, a poslednjih gotovo osam godina i zajedničku i najveću odgovornost za politički rad u Vojvodini i njen razvoj.

Plenio je otvorenošću i poštovanjem argumenata i velikim uvažavanjem srpskih stavova i razumevanjem zajedničke sudbine i zajedničkih izazova. Bio je lider mađarske zajednice u Vojvodini za ponos i ugled, i drug i prijatelj na koga sam mogao da se oslonim. Zastupao je principe u javnom delovanju, a danas je takvih ljudi malo i tim pre je plenio svojim stavovima i zalaganjem.

Srpsko-mađarsko prijateljstvo uzdignuto je na visok nivo zahvaljujući i njemu i to će biti beleg za večno pamćenje. Njegova predanost i posvećenost mađarskoj zajednici u Srbiji bila je potpuna i sveobuhvatna i ostavila je trajne rezultate ugrađujući ovu zajednicu u temelje zajedništva koje nam je nasušno potrebno.

Bio je veliki drug, vedar, optimista do poslednjeg časa. Pamtiću ga kao jednog od poslednjih političara koji je vrednostima davao prednost u odnosu na gole brojeve. Njegovim odlaskom izgubili smo prijatelja, saveznika i pregaoca koji će nam u budućnosti nedostajati i više nego što smo u stanju da to danas shvatimo.

Njegovoj porodici i mađarskoj zajednici u našoj zemlji upućujem iskreno saučešće.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading