Zaposleni u Fondu za humanitarno pravo optužili Natašu Kandić za mobing i šikaniranje
Printskirn/N1

U saopštenju se navodi da su se 14 zaposlenih i jedna bivša zaposlena, koja je bila u radnom odnosu do januara ove godine, pisanim putem izjasnilo o zlostavljanju/mobingu koji su doživeli od Nataše Kandić.

Predsednik Upravnog odbora je imenovao Posebnu tročlanu komisiju UO koja je utvrdila: loše postupanje prema zaposlenima (maltretiranje i upotreba uvredljivog jezika), loše upravljanje projektom REKOM (neispunjavanje ciljeva i rokova, česte promene metodologije, nemogućnost zadržavanja i motivacije već obučenog osoblja), te zloupotrebu ovlašćenja za kontrolu pristupa i korištenja dokumentacije u bazi podataka. Zbog svega navedenog, 26. februara 2023. godine UO FHP je savetovao izvršnoj direktorki FHP Ivani Žanić da ugovor Nataši Kandić kao koordinatorki projekta REKOM, koji je isticao 28. februara 2023, ne bude produžen.

Takođe se navodi da se Nataša Kandić od  15. maja i fizički vratila u prostorije FHP, potpuno zanemarujući prijave koje su protiv nje podnesene, izazivajući na taj način "novi stres kod većeg dela zaposlenih". 

“Celokupna situacija dodatno je poremetila proces rada u FHP, a neki od zaposlenih koji su u prethodnom periodu bili izloženi mobingu od strane Nataše Kandić su zbog osećaja anksioznosti izazvane njenim povratkom i nemogućnosti da normalno rade otvorili bolovanje. Od 15. maja do danas, osmoro zaposlenih je podnelo zahteve za zaštitu od zlostavljanja na radu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Nataša Kandić nezakonito imenovalal novi Upravni odbora, što je potvrdla i “Agencija za privredne registre koja je odbacila registracionu prijavu UO koji je imaneovala Nataša Kandić i odluku o izboru direktora, jer su grubo prekršene odredbe Statuta FHP kao i druge zakonske odredbe”.

Navodi se i da je zlostavljanje zaposlenih u FHP primer "sistematskog kršenja prava u okviru organizacije koja se bavi upravo zaštitom ljudskih prava".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Auuu

21.04.2024 19:04

U zatvor za nasilje nad zaposkenima.Zena nije normalna.