ALO! U CRNOJ GORI Građani sigurni da Đukanović danas gubi izbore i odlazi s vlasti posle tri decenije  - GOTOV JE!
Foto: Printscreen

U Crnoj Gori danas se održava drugi krug predsedničkih izbora, a u trci su Milo Đukanović i Jakov Milatović. U opštini Zeta, pored Podgorice, za Alo kažu da su kandidati jako poznati ovdašnjoj javnosti. Prvi po tri decenije tlačenja, a drugi po povećanju plata i penzija. Zećani su sigurni da će Đukanović u ponedeljak morati da napusti predsednički kabinet.

- To je to, od ponedeljka naš predsednik biće Milatović, a Milo ide u penziju, zaslužio je toliko. Gotova je njegova vladavina - kaže Zorica Đurović iz Zete.

Njen suprug Dušan kaže da petnaest godina nije izlazio na izbore jer ga politika ne zanima. Ovaj profesor fizičkog vaspitanja kaže da je možda i jedini čovek na svetu koji je Đukanoviću zadao mnogo poraza.

- Mila sam redovno mlatio na parketu, igrali smo košarku zajedno kad smo bili mlađi. Možda sam jedini koji imam recept za pobedu - kaže za Alo! Dušan Đurović iz Zete.

ALO! U CRNOJ GORI Građani sigurni da Đukanović danas gubi izbore i odlazi s vlasti posle tri decenije  - GOTOV JE!

Alo

 

On poznaje sve političare iz Crne Gore, s nekima se povremeno druži i tada iskoristi priliku da im kaže sve što misli.

- U mojoj ulici se održavaju ti politički skupovi, pa se oni izređaju od prvog do poslednjeg. To je prilika da im se kaže sve što nas tišti, sve što nam je na duši. Ovde me svi poznaju i znaju da sam iskren i otvoren, ja kažem ono što mislim. Ovaj narod treba pustiti da živi, da radi, treba podržati vredne i poštene - kaže Dušan.

I Ranko Popović iz Zete veruje da je došao dan kada će Crna Gora dobiti novog predsednika. Njega smo sreli ispred jednog kafića u Zeti. Želeo je da razgovara, ali ne i da se fotografiše.

- Zećani su vazda pametno glasali, tako će i sada biti. Pitala si me da li glasam za Jakova ili protiv Mila i, da ti kažem, glasam protiv Mila, nije mi mnogo bitno ko mu je protivnik. Ja sam u prvom krugu glasao za Mandića, ali ću sada podržati Jakova, samo Milo da ode - kaže Popović.

On smatra da je Đukanović izgubio veliki broj glasova u poslednjih nekoliko godina jer je, kako je ocenio, narodu dozlogrdilo.

- Pričao je skoro o nekom svom rezervoaru glasova, a nema ti on to više. Vidi narod šta se dešava, svega je ljudima preko glave - kazao je on.

U Zeti skoro da nema bilborda sa političkim porukama. Zećani kažu da za tim nema potrebe i da je sve rečeno u poslednjih trideset godina.

Ipak, ima i onih koji veruju da će Milo Đukanović večeras slaviti u svom izbornom štabu.

- Fešta će da bude, pobediće naš Milo kao i svaki put do sada. On je naš brat, lider i vođa i treba tako da ostane - kazao je Ilija Vujanović iz obližnje Podgorice.

Nema neopredeljenih

Završne konvencije u četvrtak, odnosno u petak, održali su Jakov Milatović, koji je kandidat Pokreta Evropa sad, i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kojeg je kandidovao DPS. Bila je to prilika da se, uoči današnjih izbora, još jednom obrate biračima, posebno onima koji su neopredeljeni. U stvari, da li takvih uopšte i ima?

- Tokom vladavine DPS oni koji nisu podržavali Đukanovića nisu se mogli dobrom nadati, pa su odlazili iz Crne Gore - rekao je Milatović.

ALO! U CRNOJ GORI Građani sigurni da Đukanović danas gubi izbore i odlazi s vlasti posle tri decenije  - GOTOV JE!

Jakov Milatović / M. Jošida

 

Đukanović je kazao da prihvata odgovornost za sve greške koje su činjene u prošlosti i da veruje da će ga građani podržati u borbi za još jedan mandat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading