KURTIJEVA POLICIJA NASTAVLJA DA TERORIŠE NAŠ NAROD Hapšenje Miljana je nastavak lova na Srbe!
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Bivši policajac sa severa KiM Miljan Jovanović, kojeg je tzv. kosovska policija uhapsila na prelazu Jarinje, pušten je na slobodu i sada se nalazi sa svojom suprugom i decom u porodičnoj kući. On je uhapšen zbog sumnje da je navodno počinio više krivičnih dela, a u stvari, iza njegovog hapšenja krije se lov na preostale Srbe sa severa Kosmeta.

- Znala sam da je moj suprug nevin i da je u pitanju greška. Bila sam presrećna kada me je pozvao i rekao da je oslobođen - kazala je u kratkoj izjavi Miljanova supruga Suzana.

Bivši policajac Miljan Jovanović je istakao da smatra da se iza svega krije politika.

- Znaju odlično da je u pitanju greška i da nemam nikakve veze sa tim delima. Ovo je politički motivisano - rekao je on, i dodao da je sa Jarinja policijskim džipom prebačen do policijske stanice u Južnoj Mitrovici i da je tu proveo noć.

- Odatle su me ujutro prebacili do Prištine, gde sam dao izjavu. Ponovio sam da nisam umešan ni u kakve kriminalne radnje. Kazao sam im da sam ranije išao kod tužioca i da sam tražio da isprave grešku. Ubrzo su mi rekli da sam slobodan i da mogu da idem kući - rekao je Miljan.

Inače, hapšenje se dogodilo u utorak kasno posle podne na administrativnom prelazu Jarinje kada su se Miljan i Suzana, zajedno sa dvoje male dece, vraćali iz Raške u Leposavić. Policajci, naoružani puškama, rekli su im da sklone automobil sa strane, a zatim je počela agonija.

- Supruga su pozvali da izađe iz automobila i pođe s njima. Kazali su da je godinama na nekoj poternici. Oko sat i po sam bila sa decom u automobilu, a moj suprug je bio tamo sa njima. Stigao je policijski džip iz kojeg su izašli pripadnici specijalne policije. Ušli su u prostoriju u kojoj je bio moj suprug. Jedan policajac došao je do mene i rekao da muž hoće da razgovara sa mnom. Izašla sam sa decom iz automobila i videla sam Miljana sa lisicama i njih četvoricu sa puškama oko njega - ispričala je Suzana i dodala da je specijalna policija njenog supruga, koji je službu napustio 5. novembra prošle godine zajedno sa kolegama Srbima, odvela u nepoznatom pravcu.

Koliko je ovaj događaj insceniran, potvrđuju i dve činjenice. Prva je da je Miljan znao da se osoba sličnog imena i prezimena nalazi na poternici i da je zbog toga više puta išla u Prištinu, a druga je saopštenje tzv. kosovske policije koja je Jovanovića optužila za organizovani kriminala, primanje mita i zloupotrebu ovlašćenja. Pored toga, Priština je želela da uhapsi baš Miljana, pa su prepravljali podatke koji se nalaze na poternici. 

 

Kancelarija odmah pritekla u pomoć

Kancelarija za KiM je saopštila da je ovo hapšenje nastavak pritisaka i progona srpskog naroda, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu policije. Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju, Кancelarija za КiM je angažovala advokata, a njegovoj porodici pružena je podrška i pomoć.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading