Ublažava simptome: Čajna mešavina koja je prirodni lek za glavobolju
Foto: Shutterstock

Na Instagrmu smo pronašli recept za čaj koji pomaže u slučaju upornih glavobolja, nema potrebe da uzimate lekove jer ova mešavina donosi olakšanje u veoma kratkom roku.

Sastojci:

  • 2 kašike čaja od nane i ruzmarina,
  • 2 kašike čaja od kamilice,
  • dve kašike čaja od đumbira

Sve sastojke izmešajte i prelije sa pola litre ključale vode. Neka čaj odstoji 15 minuta, a zatim ga procedite i spreman je za piće. 

RUZMARIN

Ruzmarin je dobar antioksidant, a pored toga ima i antiseptičko i antibiotsko dejstvo. Povoljno deluje na kožu, organe za disanje, nerve, stomak, creva, krvne sudove i imuni sistem. Koristi se kao prirodni za bolju cirkulaciju, a proveren je i u borbi protiv glavobolje i ima opuštajuće dejstvo.

NANA

Mnogima omiljena, nana ima moć da umiri glavobolju. Sjajan je izvor bakra, vitamina C i D. Osim toga, u sebi sadrži antioksidativna, antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva - tako da je i odlična u prevenciji prehlade i gripa.

KAMILICA

Kamilica sadrži sastojke koji pomažu u ublažavanju bola, a ova biljka poznata je po svom umirujućem dejstvu. Jedan je od najbezbednijih čajeva, pa ga možete piti bukvalno svakodnevno za opšte dobro organizma.

ĐUMBIR

Đumbir se vekovima upotrebljava i kao začin i kao lek. Kako sprečava sintezu prostaglandina, sastojka masnih kiselina koji izaziva bol delovanjem na nervne završetke, olakšava i glavobolju, opušta krvne sudove i ublažava mučninu koja često prati glavobolju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading