Izabran novi gradski odbor "PUPS - Solidarnost i pravda" u Nišu (FOTO)
Foto: Gradski portal 018

Izrazivši zadovoljstvo što vidi nova, mlada lica Stošić je izjavio „Mnogo toga smo uradili u Gradu Nišu i nastavljamo da se srčano zalažemo za besplatan prevoz za sve starije osobe preko 65 godina, jednokratne pomoći penzionerima i ugroženima, dnevne boravke za stare osobe, podršku udruženjima koja okupljaju stara lica, podršku rađanju i roditeljstvu, izgradnju geronto centara -domova za smeštaj starih lica, kao i osnivanje zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje...“ izneo je Hadži Milorad Stošić i dodao da je među članovima više mladih nego ranije, te da čak 60 odsto ovog gradskog odbora sada čine mlađi ljudi.

Foto: Gradski portal 018

 

„Nalazimo se u jeku unutarpartijskih izbora koji se održavaju u 129 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Cilj nam je kadrovsko i organizaciono jačanje Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda. Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS - Solidarnost i pravda, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore na svim nivoima. Tu su zajedno penzioneri, poljoprivrednici i proleteri i ono što je sada potpuno vidljivo, zajedno su i mladi i stari“, izjavio je Ilo Mihajlovski, predsednik izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda i predsednik ove stranke u Čačku.

Jedna od prvih i najznačajnijih konstatacija ovog skupa je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.
Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednike ovog gradskog odbora danas su izabrani Mirko Zečević, Marija Nedeljković i Saša Lapajne. Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Gradskog odbora, predsednica Aktiva žena, Aktiva mladih, sekretar i blagajnik.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i potpredsednici partije: predsednik poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Stefan Krkobabić, Ratko Tomašević, narodni poslanik Dragan Marković Markoni, potpredsednik izvršnog odbora Dragan Stanojević, članovi izvršnog odbora Zoran Dimitrijević i Rade Veljković.

Komentari (0)

Loading