ZATVARA SE DIZNI PARK ZBOG KORONE Šangaj se odlučio na drastične mere
Foto: Pixabay

Diznijev zabavno park u Šangaju naglo je danas obustavo rad, zbog mera prevencija od korona virusa, a svim posetiocima je u vreme objave naređeno da ostanu u parku dok ne dobiju test na virus.

OTELI 300 MILIJARDI EVRA OD RUSIJE? - Alo.rs


Zabavni park je u 11.39 časova po lokalnom vremenu saopštio da će do daljeg zatvoriti glavni tematski deo i okolna područja, uključujući njegovu ulicu gde se nalaze radnje, kako bi se pridržavali mera prevencija od virusa, preneo je Rojters.


Šangajska vlada je na svom zvaničnom "WeChat" nalogu saopštila da park zabranjuje ljudima ulazak ili izlazak i da će svi posetioci morati da sačekaju rezultate svojih testova.

Kako se navodi, svako ko je posetio park od 27. oktobra morao bi da se testira na korona virus tri puta u tri dana.

Kako su naveli korisnici društvenih medija, zabavni park je nastavio da organizuje vožnje za posetioce blokirane u parku tokom zatvaranja.

Portparol šangajskog Diznijevog parka rekao je da odmaralište i dalje ima "ograničenu ponudu" i da se pridržavaju mera u skladu sa smernicama kineskih zdravstvenih vlasti.

Odmaralište je u subotu saopštilo da je počelo da radi sa smanjenom radnom snagom kako bi se pridržavalo mera usmerenih protiv kovida-19.

Šangaj je prijavio 10 slučajeva lokalnog prenosa za 30. oktobar, za koje se navodi da su bili svi ljudi bez simptoma.

Zatvaranje označava najnoviji poremećaj u šangajskom Dizni odmaralištu, koje je bilo zatvoreno više od tri meseca tokom lok-dauna u Šangaju ranije ove godine, navodi britanska agencija.

Park je bio zatvoren i dva dana u novembru prošle godine sa više od 30.000 posetilaca koji su bili zaglavljeni unutra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading