Nebojša Bakarec: U ime oca i sina!
Foto: Petar Petković

Sudbina je nesrećno odredila da se baš u danu kada se u Skupštini Srbije raspravlja o Kosovu i Metohiji, dogodi novi zločin Albanaca nad Srbima. U kasnim noćnim satima 12.9.2022., Albanci su u selu Babin Most, kod Obilića na Kosovu i Metohiji, pokušeli da zakolju dva Srbina, oca i sina, Sašu i Nemanju Mitrovića, ispred njihove kuće. U ovom selu je 2000. godine ubijen Srbin Milutin Trajković. U Babinom Mostu živi 800 Srba i 150 Albanaca. Ocu Saši i sinu Nemanji Mitroviću iz Babinog Mosta nanete su teške telesne povrede kada su ih u kasnim noćnim satima, nožem napali Albanci iz istog sela. Otac i sin, su prevezeni su u KBC Kosovska Mitrovica, gde je Nemanji urađena kompletna dijagnostika i on je smešten na odeljenje hirurgije. Sa njima su noćas sve vreme bili i predstavnici Privremenog organa opštine Obilić ne bi li im pružili pomoć i podršku. Nemanja Mitrović je izboden u rame i u predelu vrata, i probijena mu je plućna maramica, a nJegovog oca Sašu su izboli po rukama i stomaku. Svedoci iz sela kažu da su to uradili pripadnici albanske porodice Šabani. Jedan od napadača je Avdulah Šabani koji je poznat po maltretiranju Srba i razbojništvima u selu. Albanske vlasti ga nikada nisu sankcionisale.

Mup zabranio Evroprajd - Alo.rs

Predstavnik sela Babin Most, Goran Dančetović kaže da su meštani uznemireni zbog napada na Nemanju i Sašu Mitrovića. Dančetović kaže da su nebrojeni napadi na Srbe u ovom selu, i da napade vrši velika grupa albanskih mladića. Dodaje da su meštani Babinog Mosta izgubili veru u policiju, pa slučajeve napada sve manje prijavljulju. On je takođe pozvao Međunarodnu zajednicu da obrati malo više pažnju na sistem na Kosovu koji, kako kaže, očigledno ne funkcioniše. „Strah u selu je primetan, u kontaktu smo sa svim roditeljima. Dodatno smo uznemireni jer vidimo šta se dešava u Prištini zbog silovanja maloletne devojčice, pa je osećaj nebezbednosti još veći. Nemamo mira, ni deca, a ni mi stari. Deca ne smeju da izađu, da prošetaju, da popiju sok, da se igraju. Dokle će ovako Bog jedino zna", kazao je Dančetović koji živi u Babinom Mostu 63 godine.

Svi zaboravljaju da su 25. aprila 2022. u Babinom Mostu napadnuta srpska deca. Trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti S.M. fizički je napadnut tada, ispred kafića koji se nalazi u srpskom delu sela. Bio je u grupi druge srpske dece, mlađih maloletnika. U napadu na srpsku decu je učestvovalo desetak albanskih napadača starosti oko dvadeset godina. Roditelji napadnutog dečaka su obavestili medije da je ne tako davno, pre napada na S.M. napadnut i njihov stariji sin, kao i jedan od rođaka, i to od iste grupe mladića. Majka napadnutog dečaka Milena Mitrović objasnila je da su napadači na dečaka krenuli nožem, što su na sreću, videli njegov stariji brat i drugovi i odbranili ga. „Mlađi sin je bio ispred lokala, a stariji unutra, deca su slušala muziku i družila se.

Privatne škole počele da dižu plate profesorima matematike da bi ih privolele da predaju; Ni za veće pare niko neće u prosvetu! - Alo.rs

U nekom trenutku stvorila se grupa od desetak albanskih mladića, to nisu bila deca već mladići od 23 godine, i nasrnuli su na mlađeg sina nožem. Albanskom mladiću je srećom nož ispao iz ruke i svi su videli kako se on sagnuo da ga uzme sa zemlje i onda su stariji sin i njegovi drugovi izleteli iz lokala i sprečili da se dogodi nešto loše”, kazala je Milena Mitrović. Ona je tada istakla da ovo nije prvi napad na članove njene porodice. „Moju ćerku, koja je tada imala devet godina, 2015. godine su pokušali da kidnapuju na samom ulazu u našu ulicu i samo pukom srećom je uspela da pobegne. Stariji sin koji ima 18 godina takođe je napadnut na istom mestu i tom prilikom dobio je udarac u glavu letvom, ali na sreću naišle su komšije i odbranili ga”, rekla je Milena Mitrović.

Kao što vidite Srbi su u jednom selu izloženi kontinuiranim napadima Albanaca. Tako je na celom Kosmetu, u sredinama gde su Srbi okruženi Albancima. Nema sumnje da je zločin nad Mitrovićima posledica antisrpske politike i neodgovornih, zapaljivih izjava koje svakodnevno stižu iz Prištine i Aljbina Kurtija koji Srbima na taj način crta metu na čelu. Privikavanje na nenormalno stanje na KiM koje je nametano do 2012., je dovelo do neprepoznavanja izuzetno negativnih pojava koje nose vlasti lažne države Kosovo. Danas, gotovo niko ne prepoznaje puzeći Kurtijev fašizam na KiM. Plodno tle za taj fašizam postoji još od 1939. god. i početka Drugog svetskog rata. Na Kosmetu postoji kontinuitet

Kurtijeve politike sa albanskim fašizmom. Osnovni cilj Bali Kombetare je bio strvaranje Velike Albanije. Osnovni cilj Kurtija je isti, ujedinjenje Albanije i Kosova. Međutim, osim reči, njegovu fašističku politiku najviše odaju dela – nasilje prema Srbima. Od kada je on na vlasti broj napada na Srbe je porastao za 50 odsto. U dve godine Kurtijeve vlasti broj etnički motivisanih incidenata na KiM, protiv Srba iznosi 216, i za 50 odsto je veći nego pre Kurtija. Danas na KiM deluju čak tri stranke koje u nazivu sadrže ime Bali Kombetare, fašističke albanske stranke iz drugog svetskog rata. Na Kosovu gotovo u svim gradovima postoje stotine ulica koje su nazvane po albanskim fašistima. Teroristička UČK bila direktan nastavljač Bali Kombetare.

Vučić poručio Albancima: Strpljenju može doći kraj! - Alo.rs

Poseban doprinos evoluciji fašizma, albanski fašisti su dali 1999. i 2000. godine kada su ubili oko 1000 Srba otevši im organe, o čemu svedoči izveštaj Dika Martija i Saveta Evrope. Ne smemo zaboraviti da su Albanci nad Srbima počinili genocid u 18. i 19 veku. Izvor te naučne činjenice je istorijska nauka, npr. remek delo naše istoriografije „Knjiga o Kosovu“ pokojnog akademika Dimitrija Bogdanovića, koja jasno govori o genocidu nad Srbima. Albanci su vekovima činili zločine nad Srbima, baš ovako kako su juče pokušali da zakolju, oca i sina, Sašu i Nemanju Mitrovića. U ime oca i sina, kada će prestati nasilje nad Srbima na KiM?

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading