ŠEŠELJ O "OLUJI" Niko od živih nema pravo da prašta u ime mrtvih
Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Hrvati i danas svojim ponašanjem svedoče da te zločine, ne samo što opravdavaju, nego su spremni i da ih ponove u prvoj pogodnoj prilici. Oni su taj zločin izvršili po direktnim nalozima rimokatoličke crkve u Hrvatskoj. Vatikan je do guše bio umešan i u I i II svetskom ratu, pa i devedesetih godina. Nije slučajno što je Vatikan prvi priznao nezavisnost Hrvatske i to u granicama avnojevske Hrvatske, a ne samo na teritoriji na kojoj je efektivnu kontrolu imala centralna vlast u Zagrebu. Niko od živih nema pravo da prašta u ime mrtvih. Jednog dana moramo osloboditi celu Republiku Srpsku Krajinu i ostale srpske zemlje - izjavio je Vojislav Šešelj.

Krajina je izdana

Lider radikala kaže da je lično gledao kako Hrvati prave put preko Dinare kako bi prišli sa leđa Kninu, a kada je pitao komandanta garnizona zašto se to ne zaustavi artiljerijom, dobio je odgovor da je naredba da se ne puca.

- Kada smo sagledali ukupnu situaciju i pripreme da se Krajina žrtvuje, mi smo radikali zakazali veliki protestni miting u Beogradu za Vidovdan 1995. godine. Međutim, ja sam sa grupom svojih saradnika početkom juna krenuo u Leskovac i Gnjilane gde smo imali mitinge i tada su nas u isprovociranom sukobu, kada je lažni policajac napao pravog, pohapsili i držali u zatvoru od 10 dana, do dva meseca. Mene su dva meseca držali u zatvoru. Tako su sprečili da održimo taj miting u punoj snazi - podseća Šešelj.

Na današnji dan, pre 27 godina, hrvatska vojska je na području tadašnje Republike Srpske Krajine počela zločinačku akciju "Oluja", najveći egzodus Srba od Drugog svetskog rata.

"Oluja" predstavlja najsurovije etničko čišćenje na području bivše SFRJ, a za to etničko čišćenje tzv. Međunarodni krivični za bivšu Jugoslaviju u Hagu nije osudio nikoga. "Oluja" je ostala zločin bez kazne.

 

Komentari (1)

Loading
Baba Milka

04.08.2022 17:15

Nema prastanja , nema zaborava .Bog nece oprostiti, ne smeju ni ljudi.