MINISTAR VULIN ODAO POŠTU KRALJU ALEKSANDRU Položio venac na mestu atentata: "Mi Srbi lako zaboravljamo" (FOTO)
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji će se danas sastati sa najvišim rukovodiocima kompanije „Erbas“ u Marseju, položio je lovorov venac na spomen-ploču na mestu gde je ubijen Aleksandar Prvi Karađorđević, a potom položio i cveće na memorijalni spomenik kralju Jugoslavije Aleksandru Prvom i francuskom ministru inostranih poslova Žan Luju Bartuu.

„Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević, kralj Jugoslavije, bio je prva žrtva fašizma. Ubila ga je udružena nemačka i italijanska služba, zajedno sa ustašama i probugarskim VMRO-om. Vlado Černozemski je samo povukao obarač, taj nepomenik i nije mnogo važan, ali su važne sile koje su se urotile da unište Jugoslaviju, a sa njom na prvom mestu da unište i Srbiju i srpski narod", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin iz Marseja.

„Mi Srbi lako zaboravljamo. Skoro smo zaboravili viteškog kralja Aleksandra Prvog Ujedinitelja. U Beogradu nema ni jedne jedine ulice, nema ni jedan jedini spomenik. Ovde na mestu svoje tragedije, ovde na mestu gde je ubijen kralj Aleksandar, ali gde je ubijena i ideja o jednom, a trojednom narodu, moramo se setiti da Srbi ne smeju da dozvole da im drugi pišu istoriju. Moramo se setiti da smo mi uvek bili na pravoj strani istorije, a da oni koji nas danas uče gde bi trebalo i kako bi trebalo da budemo su uvek bili na pogrešnoj strani istorije. Srbi, sećajte se svog kralja, ali sećajte se i svih žrtava koje su Srbi podneli za slobodu. Svaku žrtvu koju zaboravimo je jedna nova žrtva u budućnosti, svakog pretka koga zaboravimo je jedna nova žrtva naših potomaka", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Marseju, istakavši da je ponosan na Srbiju i srpski narod koji pripadaju onoj boljoj, slobodarskoj i antifašističkoj strani sveta.

Pogledajte galeriju sa događaja:

 

Komentari (0)

Loading