VULIN: RUSIJA NIKADA NEĆE PRIZNATI TZV. KOSOVO Sve i da ga ceo svet prizna - Srbija neće, a to je najvažnije
Foto: MUP Srbije

Putin je rekao da Rusija ima svako pravo da prizna republike u Donbasu po Povelji Ujedinjenih nacija i da kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, Međunarodni sud pravde, pritisnut od zapadnih zemalja je presudio da je to po Povelji UN.

- Priznajući takozvano Kosovo kao državu, Zapad se poslužio pravom jačeg, ta batina ima dva kraja. U Srbiji je 1999. godine u NATO agresiji ubijeno međunarodno pravo i ništa ga neće oživeti u Ukrajini - rekao je Vulin.

- Rusija se poziva na primer Zapada i oni koji su joj taj primer dali, teško da imaju moralni argument da je osuđuju za ono što su sami postavili kao princip.

- Da su oni koji su priznali takozvano Kosovo shvatili grešku i povukli svoje priznanje, možda bi imali moralni argument da osude Rusiju, umesto toga, oni od Srbije traže da prizna takozvano Kosovo, da Srbija svojim priznanjem iskupi njihov greh.

- Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati takozvano Kosovo, a i da ga ceo svet prizna, Srbija neće priznati takozvano Kosovo, a to je, ipak, važnije od svega - izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Sve najnovije informacije o specijalnoj vojnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini možete pronaći u BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading