VULIN PODSETIO BIVŠEG NEMAČKOG MINISTRA ODBRANE: Nema te laži koja može opravdati bombardovanje Srbije
Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je, komentarišući navode bivšeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o poruci nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji, da nema te sile koja može Šarpinga učiniti časnim, baš kao što nema laži koja može opravdati bombardovanje Srbije

- Aleksandar Vučić nije državnik koga možete iznenaditi. Nije ga iznenadio ni stav nemačkog kancelara Šolca da Srbija mora priznati takozvano Kosovo i zato je kancelar dobio jasan, učtiv i odlučan odgovor da se sa Srbijom i njenim predsednikom ne razgovara jezikom sile, ucena i pretnji.

Ono što je mene iznenadilo je da Rudolf Šarping, ministar odbrane Nemačke u vreme NATO agresije, ima obraza da se obraća Srbiji i komentariše našeg predsednika - naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, "Šarping nije zapamćen kao vojnik, ali jeste dokazani lažov koji je rekao da se na stadionu FK "Priština" vrše masovna streljanja Šiptara, da postoji plan "Potkovica" kojim je predviđeno etničko čišćenje Šiptara sa prostora Kosova i Metohije i da je Račak legitiman razlog za bombardovanje Srbije".

- Nema te sile koja može Šarpinga učiniti časnim, baš kao što nema laži koja može opravdati bombardovanje Srbije - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije komentarišući navode bivšeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga da je poruka Šolca bila jasna - da Srbija ne može da postane članica EU, bez priznavanja nezavisnosti tzv. Kosova, te da je predsednik Srbije Vučić bio "iznenađen" formulacijom kojom mu je poruka data.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading