Vulin: Pripadnici SAJ-a među prvima u Evropi
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice u noćnim uslovima, nakon koje je poručio da pripadnici SAJ-a u kontinuitetu pokazuju visok stepen spremnosti, kao i da su po kvalitetu i obučenosti u odnosu na druge antiterorističke jedinice daleko ispred regiona i među prvima u Evropi.

„Ponosan sam kad vas vidim tako obučene i opremljene. Sve što kupujemo i obezbeđujemo za vas, nije samo sa ciljem da biste efikasno izvršili zadatak, već i zbog toga da biste se zdravi i nepovređeni vratili sa njega, da biste vi bili bezbedni. Svaka nova tehnika i oprema koja može da nam pomogne u tome da sačuva vaš život i vaše zdravlje nije skupa i zato ćemo nastaviti da vas intenzivno opremamo i obučavamo, da podmlađujemo sastav i da imamo što veći prijem novih, sposobnih ljudi“, rekao je Vulin.


On je istakao da će naša država na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić nastaviti da ulaže u opremu i obuke svojih specijalnih jedinica.

„Vi morate da budete uvek najbolji, a konkurencija u vašoj jedinici je uvek na najvišem nivou. Od drugih evropskih antiterorističkih jedinica sve manje se razlikujemo po opremi, ali sa ponosom mogu da kažem da smo po kvalitetu i obučenosti pripadnika daleko ispred regiona i među prvima u Evropi“, poručio je ministar policije, ocenivši da su se pripadnici SAJ-a u taktičko-pokaznoj vežbi u noćnim uslovima pokazali potpuno spremni i obučeni, jednako dobro kao u dnevnim uslovima.

Ministar unutrašnjih poslova je taktičko-pokaznu vežbu pripadnika SAJ-a ocenio je vrlo dobrom.

„Učinićemo sve da vaša jedinica bude još opremljenija, još snažnija i efikasnija, da imate još bolje uslove za izvršavanje zadataka kako u dnevnim, tako i u noćnim uslovima, a vama, pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, hvala na posvećenosti, upornosti, marljivosti i spremnosti da uvek i na svakom mestu podnesete najveću žrtvu za svoju državu i narod, vi ste naš stub i oslonac u očuvanju mira i stabilnosti", poručio je Vulin.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a su u taktičko-pokaznoj vežbi prikazali kako izgleda rad operativnog štaba u komandnom vozilu, kao i izvršavanje blokade prostora i operativno-taktičke mere i radnje prilikom ulaska u zabarikadiran objekat u cilju lišavanja slobode diverzantsko-terorističke grupe, navedeno je u saopštenju MUP-as.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading