Vujović: Sanacija deponije „Prelići“ urađena po svetskim standardima
Foto: Alo!

Vujović je istakla da su Vlada Srbije, Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samouprava zajedno uložili skoro 200 miliona dinara u sanaciju smetlišta, na kojem  su se radovi izvodili u fazama.

- Kompletna sanacija deponije „Prelići“ važna je vest za čitav Čačak, ali pre svega za oko hiljadu građana koji žive u neposrednoj blizini i dobar je primer kako ćemo rešavati problem nesanitarnih deponija. Izgradnja ekološke infrastrukture uslov je za ovakve projekte, a mi se trudimo da izgradimo moderne regionalne i reciklažne centre kao što je Duboko – Užice, gde se odvijaju radovi i ka kojem gravitira i grad Čačak. Ovaj veliki projekat završen je zajedničkim zalaganjem države i lokalne samouprave i nije jedini koji sprovodimo u Srbiji– rekla je Vujović.

Ministarka je pohvalila dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i dodala da se u Čačku uz podršku resornog ministarstva realizuju i drugi zeleni projekti od značaja za podizanje standarda zaštite životne sredine i unapređenje kvaliteta života građana.

MUP: Od 10. do 12. juna saobraćajna policija otkrila je 6.983 prekršaja - Alo.rs

-Država je posvećena rešavanju problema upravljanja otpadom. Pored ulaganja u infrastrukutru, sanaciju nesanitarnih i divljih deponija, trudimo se da modernizujemo i opremu za sakupljanje otpada u javno –komunalnim preduzećima. Čačak je deo projekta koji realizujemo sa evropskim partnerima, a odnosi se na uvođenje primarne separacije otpada u domaćinstvima. Ovom gradu su već isporučena tri kamiona smećara i više od 15.000 reciklažnih kontejnera i kanti, koje će biti podeljene građanima kako bi mogli da odvajaju otpad – navela je Vujović.

Posle nezapamćenog vandalizma brza pruga će biti nadgledana iz vazduha - Alo.rs

Ministarka je dodala da su lokalnoj samoupravi odobrena sredstva na konkursima ministarstva i za druge projekte i najavila važan kapitalni projekat u tom gradu, a to je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, što će značajno unaprediti kvalitet životne sredine u ovom delu Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading