VULIN: Dok vozači ne postanu svesni da su time što su seli pijani ili drogirani u auto ugrozili svoj i tuđi život, mi nećemo imati bolje stanje
Tanjug

Dozvoljenu brzinu kretanja prekoračilo je 3.099 vozača, 656 je sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 19 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a u službenim prostorijama na trežnjenju zadržano je 130 osoba.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija prekršajno je kaznila 1.235 osoba, a tokom akcije otkriveno je i 1.576 drugih prekršaja.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da će policija nastaviti da kontinuirano sprovodi ovakve akcije i ukazao da je poražavajuće da se i pored stalnih apela, upozorenja i pojačane kontrole, ljudi i dalje u saobraćaju ponašaju neodgovorno.

Mlada Šapčanka nažeđana mrtva u kupatilu - Alo.rs

- Policija će učiniti sve da smanji broj saobraćajnih nezgoda i broj stradalih, ali dokle god se pojedini vozači budu ponašali neodgovorno, dok ne postanu svesni da su time što su seli pijani ili drogirani u auto ugrozili svoj i tuđi život, zavili porodice u crno, uništili nečiju budućnost, mi nećemo imati bolje stanje - rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim odnosom prema sebi i celokupnoj zajednici, prema drugim ljudima, doprinesu ličnoj i opštoj bezbednosti, da poštuju saobraćajne propise, spasu svoj i živote drugih ljudi.

Posebno je pohvalio Policijske uprave za grad Beograd, Novi Sad i Jagodinu na rezultatima koje su ostvarile u toku sprovođenja ove akcije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading