HRVATSKI MEDIJI JAVLJAJU: Udar na Vučića iz EU: "Ili mi ili Putin"
Foto: Tanjug

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je Srbiju da implementira sankcije protiv Rusije jer "nije više moguće imati i evropsku budućnost i bliske odnose s Putinovim režimom", prenose hrvatski mediji.

ISPOVEST UKRAJINCA KOJI TVRDI DA SU RUSI HTELI ŽIVOG DA GA ZAKOPAJU Ukrajinac Mikola jedan je od trojice braće koji su navodno bili prisiljeni da kleknu na kolena na ivicu iskopane jame

Borelj je posle sastanka Saveta EU, kojem su prisustvovali i šefovi diplomatija zapadnobalkanske šestorke, pozdravio "strateške i hrabre" odluke onih partnera koji su se u potpunosti uskladili sa spoljnom politikom i sankcijama EU.

On tvrdi da su ruska propaganda i dezinformacije široko rasprostranjene na Zapadnom Balkanu i upozorava da u ovoj situaciji ni neutralan status zemlja kandidata za članstvo u EU nije u skladu sa njihovom evropskom budućnošću.

UŽIVO SA FRONTA Prekid vatre u Azovstalju, Putin optužuje, Erdogan udario na NATO pakt

"Održavanje bliskih odnosa sa Putinovim režimom više nije u skladu sa izgradnjom zajedničke budućnosti sa EU. Te dve stvari ne idu. Neutralnost u pogledu rata u Ukrajini je pogrešan koncept. Jedna zemlja je napala drugu i stavljati ih u istu ravan znači izjednačavati napadača i žrtvu, a to nije moguće", zaključio je Borelj.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading