LOŠE VESTI ZA EU Šešelj saopštio bolnu istinu koja razara Brisel
Foto: Ilustracija

- Srbija može izbeći sve neprilike, ako se nedvosmisleno svrsta uz Rusiju i ako nikada i ni pod kojim uslovima ne uvede sankcije Rusiji. Vučić je to obećao i ja se nadam da će tako i biti. SRS Rusiju smatra najvažnijim saveznikom i mi se zalažemo za evroazijske integracije, jer bismo tako zaštitili teritorijalnu celovitost države i svoje nebo - rekao je Šešelj.

Lider radikala je podsetio da je za eksploataciju rudnih bogatstava...

- Rudna bogatstva, koja se u Srbiji procenjuju na 200 milijardi evra, moraju se iskoristiti. Eksploatacija po najvišim svetskim standardima je ekonomska budućnost Srbije i povratak industrijalizaciji države. Litijum se, na primer, ne bi izvozio, već bismo u Srbiji s odgovornim i pouzdanim partnerima mogli otvoriti fabriku baterija, mobilnih telefona i, što je najvažnije, električnih automobila, što je izvesno budućnost automobilske industrije u svetu. Spremni smo da izradimo socijalne karte stanovništva, sprovedemo brzu legalizaciju objekata, da pokrenemo reformu penzionog sistema, da najnižu penziju i zaradu izjednačimo s najjeftinijom potrošačkom korpom. Uvek narodu govorimo istinu, ne obećavamo kule i gradove, bavimo se gorućim problemima građana - rekao je Šešelj.

On je ponovio stav SRS protiv pridruživanja Srbije EU.

- Smatramo da Srbija mora da odustane od EU, od koje već 20 godina ima samo ekonomsku, političku i štetu u svakom drugom smislu. EU je u fazi razgradnje, sporog, ali sigurnog nestajanja. Srbija mora da promeni spoljnopolitičku orijentaciju. Saradnja sa svim evropskim zemljama je važna, ali bez iluzija, lažnih obećanja i političkih pritisaka. Hoćemo, posle izbora, da budemo najsnažnija nacionalna opcija u Skupštini Srbije i deo buduće vlade, da uz pomoć Rusije čuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, da se borimo protiv pokušaja nametanja laži o nekakvom genocidu u Srebrenici i etikete genocidnog naroda koju pokušavaju da pripišu Srbima - izjavio je lider radikala za "Politiku".

Komentari (2)

Loading
Dejan2019

17.03.2022 07:37

@Zagor - Na svu sreću, čak su i Srbi konačno shvatili o kakvoj se karikaturi radi.