MUK U STUDIJU Šešelj otkrio šta se krije iza ruske intervencije u Ukrajini
Foto: Printscreen TV Pink

- Rusija je velika sila, a neko je dovodi u opasnost. Ukrajina je počela da gradi vojne baze kao da će sutra postati članica NATO. Zašto bi Rusija to tolerisala? Ako bi to Rusija tolerisala, ona bi izvršila samoubistvo. Amerika je u Čileu organizovala puč, iskrcala se u Santo Domingu u Dominikanskoj Republici, odvojila od Kolumbije deo teritorije i proglasila Panamu nezavisnom državom da bi tamo nesmetano gradila Panamski kanal, organizovala ubistvo generala Omara Torihosa,izabranog predsednika Paname u saobraćajnoj nesreći i dovela na vlast generala Norijegu. On je slušao, a kad više nije bio potreban, iskrcali su ga i uhapsili zbog trgovine narkoticima - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS je kazao da je Rusija, čiji je lider Vladimir Putin, morala da zaštiti svoj narod u Ukrajini.

Lider radikala smatra da Nemačka neće obustaviti Severni tok 1 zbog toga što se njim snabdeva ruskim gasom.

Podsećamo, Vojislav Šešelj danas je za naš portal komentarisao i vesti da Hrvati šalju svoje dobrovoljce u rat u Ukrajini. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Дуле

28.02.2022 06:04

Шешељ је пропустио да помене да су пре само нешто више од 150 година САД изазвале побуну у суседној сувереној земљи па по кратком поступку признале те побуњене делове као независну државу Тексас. Друге државе су подржавале територијални интегритет Мексика, али САД су хладнокрвно примиле Тексас у свој састав као државу чланицу. Пошто се англосаксонско право заснива на преседанима а не на унапред прописаним законима, овим чином су САД правно признале све будуће акте сецесије и анексије.