VUČIĆ O NAFTI I PRITISCIMA NA RUSIJU Razgovarao sam sa predsednikom Irana...
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Amerika mogla da zabrani rusku naftu, zato što ona čini tri ili četiri odsto uvoza.

- I odmah popuštaju sankcije Maduru, idu da razgovaraju. A šta da radi Nemačka? Pa videli ste reakciju Šolca. U redu, diversifikovaćemo izvore energenata, ali pogledajte našu situaciju. Mi smo između Bugarske i Mađarske, svaka odluka nas može da pogodi. Šta treba, da stane cela Bugarska, Mađarska ili Srbija? To su stvari koje su za nas važne. Dobro je što je i Nemačka tako reagovala, to nije pitanje rata, već života naših ljudi ovde - kaže on.

Predsednik kaže da ako preduzećima sa većinskim ruskim vlasništvom bude zabranjen uvoz nafte, energenti morati da budu uvoženi iz trećih zemalja.

- Moguće je da dođe do napredovanja ruskih snaga, pa se poveća pritisak na Moskvu. Mi već danas razgovaramo o ukidanju carina na uvoz nafte iz trećih zemalja. Videli ste neke koji neće da se jave ni američkom predsedniku, zalivske zemlje. Naše je da obezbeđujemo naftu iz različitih izvora. A sada se postavlja logističko pitanje - kako ćemo da dopremamo tu naftu? Razgovarao sam i sa predsednikom Irana Raisijem, moramo da se borimo - kaže Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Maja

09.03.2022 11:00

Ja verujem da će predsednik Vučić uspeti da obezbedi sve što je potrebno

Mirjana

09.03.2022 11:38

Predsednik se svim silama bori da gradjanima obezbedi sve sto nam je potrebno .

Stela

09.03.2022 12:22

Cena struje u Srbiji je najniža u Evropi, a to pokazuje koliko je naša zemlja ekonomski jaka i stabilna!

Stefan

09.03.2022 23:06

Mislim da nad Rusija razume i to je bitno, hoće da nas posvađaju ali ne uspevaju.