TABLOID "DANAS" NEGIRA MASAKR NAD SRBIMA U KRAVICI Najmlađa žrtva bio je Vladimir Gajić koji je imao svega 4 godine!
Foto: Ilustracija

Tako je tabloid "Danas" uspeo da masakr u Kravici nazove "famom". Tekst je potpisala Jelena Diković, a naslov je "Od borbe za preživljavanjem Fadile Mujić stvorila se fama o masakru".

Diković je napisala da su srpski mediji iz intervjua Fadile Mujić, koji traje sat vremena, "izvukli samo deo o Naseru Oriću koji je sa vojskom ušao u selo Kravica 7. januara 1993. godine".

Iako postoji više definicija reči "fama", valja naglasiti da je u Grčkoj mitologiji Fama ime ćerke boginje Geje i predstavlja oličenje lažnih vesti i glasina. Fama je širila paniku među narodom i izazivala strah kod ljudi.

U Kravici muslimani su sejali smrt i u II svetskom ratu. Tako su tom naselju, isto na Božić, izvršili pokolj preko 500 pravoslavnih Srba.

Zločin u Kravici

U zločinu u Kravici ne postoji ništa lažno. Najmlađa žrtva Orićevih koljača iz muslimanske vojske bio je Vladimir Gajić koji je imao samo četiri godine te 1993. godine kad je ubijen. Još jedna žrtva, Novica Bogićević, imao je četrnaest.

Najstarija žrtva bila je nepokretna starica Mara Božić, stara 89 godina. Nju su zlostavljali i živu zapalili muslimanski vojnici. Ubijen je i njen sin.

- Zločini su bili takvi da se to ne može opisati. Pobijeno je sve što je živo bilo. Možete misliti kad su ubijali i životinje koje su našli u selu - rekao je Neđo Nikolić autor knjige "Kravica - otrgnuto od zaborava.

Detalji o zločinu u Kravici su previše uznemirujući da bismo dalje pisali o tome.

Između maja 1992. i januara 1994. godine 192 srpska sela i zaseoci u širem regionu Srebrenice su opljačkani i spaljeni od strane muslimanskih bandi. Meštani su mučeni i ubijani, a mnogi su bili prisiljeni da napuste svoje domove.

Mnogobrojni su dokazi, iskazi, fotografije koje svedoče o ovom zločinu. Posebno je upečatljiva fotografija pripadnika 28. divizije tzv. Armije BiH koji su se, predvođeni Naserom Orićem, fotografisali u centru Kravice nakon pokolja.

Međutim, deluje da Jelena Diković, koja je na jednom suđenju viknula da je ona "Žena u crnom", ne mari mnogo za istorijske činjenice.

 

 

Verovatno je ratni zločinac Naser Orić zadovoljan kad vidi kako njegove akcije veličaju pojedinci u Srbiji. Međutim, malog Vladimira nećemo zaboraviti, a ni zločine protiv istine i reviziju istorija koja se vrši u miru. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Đorđije

07.02.2022 18:48

Tabloid treba jednostavno zabraniti, ili jednostavno srušiti za navek

Vasilij

08.02.2022 18:45

Ova novinarka je patološki lažov i osvedočeni Srbomrzac. U stvari je jedna jako primitivna osoba koja pokušava da se provuče kao aktivista gej populacije i kao feministkinja, čak i kao žena u crnom. Ustvari tamo je gde se aktivizam plaća pa bilo koja tema da je u pitanju. Za novac sklona bilo šta da uradi.