NASER ORIĆ MORA NA ROBIJU! Jezivo svedočenje Fadile Mujić o masakru u Kravici ispituje tužilaštvo (VIDEO)
EPA/FEHIM DEMIR

Fadila Mujić, žena iz udruženja Majke Srebrenice, priznaje da je znala i učestvovala u napadu na Srbe u Kravici na Božić 1993. na Božić, pišu vecernjenovosti.ba.

Najmlađa žrtva tog zločina bio je Vladimir Gajić koji je imao samo 4 godine.

Fadila Mujić, žena iz udruženja Majke Srebrenice, priznaje da je znala i učestvovala u napadu na Srbe u Kravici na Božić 1993. na Božić.

Najmlađa žrtva tog zločina bio je Vladimir Gajić koji je imao samo 4 godine.

Naredba koja je izdata u Tužilaštvu BiH je samo mali korak ka dokazivanju istine, govori predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić.

– Nas neće zadovoljiti izdavanje naredbe, jedino što je prihvatljivo za porodice žrtava i za samu istinu je da neko bude osuđen za zločine sa elementima genocida u Kravici. Prvooptuženi mora biti Naser Orić koji zaslužuje maksimalnu zatvorsku kaznu za sve zločine koje je počinio u Podrinju a posebno u Kravici i Skelanima – ističe Kojić.

Neko mora odgovarati i za opljačkanu i popaljenu imovinu kako Kravice tako i Skelana jer su svoj krvavi pir iz Kravice nastavili samo 9 dana kasnije, govori Kojić.

- Iskreno ne verujemo u iskren odnos Suda i Tužilaštva BiH i bojim se da će ovo biti još jedno u nizu udaraca za porodice poginulih, iskreno voleli bi da pogrešimo u ovoj konstataciji ali nas je dosadašnja praksa naučila da ne verujemo u ovakvo sudstvo i tužilaštvo. Tužilaštvo već ima dosta dokaza za dešavanja u Kravici na Božić ’93 i samo je pitanje da li žele da se istina sazna a odgovorni procesuiraju, mada čim to stoji toliko dugo u ladicama nam pokazuje da se počinioci, krvnici i zločinci štite.

Kojić ističe da su skoro tri decenije prošle od tog zločina, da su mnogi svedoci, egzekutori poumirali a sud ih je kroz odugovlačenje sa svojim neradom na taj način pokušao amnestirati.

– Svaki zločin ima ime i prezime, za Kravicu je to Naser Orić i njegovi bojovnici koji su mu bili odani u svim prilikama pa čak i u ubistvu svojih neistomišljenika iz sopstvenog naroda. On će za nas uvek biti zločinac i kriminalac ma koliko ga političko Sarajevo čuvalo i štitilo, mi nikad nećemo odustati od toga da on odgovara za svakog našeg sunarodnika o koga je okrvavio svoje ruke – govori Kojić.

Kako mediji saznaju, Tužilaštvo Republike Srbije počelo je da prikuplja informacije u cilju pronalaženja i identifikacije počinilaca zločina nad srpskim civilima u selu Kravica.

BONUS VIDEO

https://cms.brid.tv/videos/index/19913/?partner_id=19913#:~:text=Embed%20Code-,%3Cscript,%3C/script%3E,-Copy%20the%20embed

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading