LJUBIČASTOM FARBOM OBELEŽITE SVE AUTOMOBILE KOJI BLOKIRAJU PUTEVE Ovoga se bahati nalogodavci protesta najviše plaše, NVO već počele da nariču!
Foto: privatna arhiva

NVO "Lila revolucija" pozvala je danas građanke Srbije da sutra od 13h, obučene u ljubičastu garderobu, “naoružane” kanticama ljubičaste boje, izađu na puteve i mostove, i obeleže sve automobile koji učestvuju u blokadama i maltretiranju građana Srbije!

“Naoružajte se osmehom, strpljenjem i lila farbom! Tufnicama protiv bahatih batinaša i onih koji blokiraju puteve”, piše u pismu ženske NVO "Lila revolucija".

One su podelile i oznake koje će biti korišćene na društvenim mrežama za poziv građankama!

Neverovatno, ali iz Autonomnog ženskog centra stiže zahtev da se, zamislite, ne ZLOUPOTREBLJAVA LJUBIČASTA BOJA!

"U trenutku kada se na svim kontinentima, u većini država sveta, brojnim aktivnostima obeležava 30 godina globalne kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, u Srbiji se posrestvom medija građanstvo poziva da bacanjem kanti ljubičaste boje zaustavi blokadu saobraćaja najavljenu u okviru subotnjeg protesta građana nezadovoljnih stanjem u zemlji po različitim pitanjima.  Podsećamo da je ljubičasta boja simbol feminističkog pokreta i da je istorijski povezana sa naporima i delovanjem pokreta za oslobođenje žena i zalaganja za ženska prava, navodi AŽC."

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading