MINISTAR VULIN Učinićemo sve da Srpska bude sigurna
EPA/Tibor Rosta

„Republika Srbija u skladu sa svojim obavezama i međunarodnim pravom poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali isto tako, Srpsku doživljava kao svoj spoljnopolitički prioritet. Mi Bosnu i Hercegovinu poštujemo, ali Republiku Srpsku iskreno volimo i učinićemo da Republika Srpska bude zaštićena i da bude uspešna. Ne može biti uspešna BiH, ako nema uspešne RS.

BiH je sastavljena od tri naroda, dva entiteta i ne može ni jedan narod, ni jedan entitet da se posmatra kao rušilački ili da se potcenjuje ili da se smatra nečim lošim. Republika Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma će učiniti sve da se Dejton zaista sačuva i sprovodi. Drina je granica onoliko koliko mi želimo da bude granica. To znači koliko mi budemo više radili i koliko se budemo više povezivali, više budemo ekonomski ulagali, toliko će biti manje granica. Drina nas spaja, ona nas povezuje", istakao je ministar Vulin.

„Oni koji su ćutali kad Aljbin Kurti govori o velikoj Albaniji, treba da budu još tiši kada mi Srbi govorimo o potrebi da se povezujemo i da živimo jedni za druge. Ono što, dopustite Šiptarima, nećete moći da zabranite Srbima", poručio je izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon otvaranja graničnog prelaza i puštanja u rad most „Bratoljub“.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading