NAORUŽAVANJEM LAŽNE DRŽAVE ŽELE DA PORUČE DA ĆE SVOJ PROJEKAT BRANITI ORUŽJEM Nebojša Čović: Amerikanci smatraju da pitanje Kosova politički ne može da se reši!
Foto: AP Visar Kryeziu

Komentarišući naoružavanje lažne države Kosovo, Čović je rekao da se time krši kompletno međunarodno pravo i Rezoluciju 1244 kojom ni jedna oružana snaga ili sila ne bi smela da postoji na prostoru KiM, osim KFOR-a.

- KFOR je imao centralnu obavezu demilitarizacije, uokviru koje se naša vojska i policija povukla sa prostora KiM, i u okviru nje, trebalo je da bude potpuno razoružanje OVK i svih drugih naoružanih grupa - rekao je Čović, a preneo Pink.

Kako je naveo, ono što je bila greška tadašnjeg privremenog organa i vlasti jeste što su povukli funkcionera sa prostora KiM, koji su povukli i narod.

NAORUŽAVANJEM LAŽNE DRŽAVE ŽELE DA PORUČE DA ĆE SVOJ PROJEKAT BRANITI ORUŽJEM Nebojša Čović: Amerikanci smatraju da pitanje Kosova politički ne može da se reši!

Alo!/Vladimir Marković

 

- To se dogodilo jer nisu bili organizovani, kao i sukob sa NATO-om bez određene koncepcije. Srbi nisu trebali da napuštaju prostor KiM, jer sada posle ovoliko vremena vidimo na šta se svodi ceo projekat. A to je da Srba bude manje od 1 posto - rekao je Čović.

On je istakao da je ovo što su amerikanci uradili, govori da amerikanci imaju veliki projekat na nezavisnosti teritorije KiM. Dodaje da oni svoje mišljenje neće promeniti, a kako ističe, čini mu se da oni smatraju da ovo politički ne može da se reši.

- Kao i da će taj projekat kad tad morati da se brani oružjem. I to je jedna poruka. Druga poruka jeste da mogu da destabilizuju region kad god požele. Treća poruka je da se izbrišu Srbi sa KiM - naveo je Čović.

Kako kaže, ne zna kako će saobraćajac sa dugom cevi na raskrsnici da reguliše saobraćaj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading